ALANYA KONYA'DA KUPALARI TOPLADI

1. Off-Road Şenliği'nde yarışan arazi araçları nefesleri kesti. S2 klasmanında Alanya’dan Adil Müftüoğlu, S3 klasmanında Meroff’dan Doğay Doksöz ve S4 klasmanında Alanya Off-Road Kulübü’nden Mehmet Hatıp Yılmaz birinci oldu.

ALANYA KONYA'DA KUPALARI TOPLADI
Konya’nın Beyşehir ilçesinde bu yıl ilk kez düzenlenen Off-road şenliği kapsamında yarışan arazi araçları nefesleri kesti. 
16 Temmuz’da düzenlenmesi gerekirken, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sebebiyle ileri bir tarihe ertelenen Beyşehir 1. Off-Road Şenlikleri 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına gerçekleştirildi. Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Off-Road Kulübü işbirliği ile Beyşehir-Antalya Karayolu’nun 5. kilometresindeki Maden mevkiinde özel olarak hazırlanan parkurda düzenlenen Off-road şenliğinde ipi göğüsleyebilmek için yarışan arazi araçları izleyenlerin adrenalini yükseltti. Şenlikler çerçevesinde Türkiye’nin 15 farklı ilinden Beyşehir’e gelen çeşitli Off-road kulüplerine mensup 70 arazi aracı pilotu farklı klasmanlarda düzenlenen yarışlarda birinci gelebilmek için yarıştı. Yarış öncesi, şenliğe katılan arazi araçları ilçe merkezinde düzenlenen konvoya katılarak tur attı.


Yarış için özel olarak oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarışlara ilgi ve katılım büyük oldu. Yarışların startını bir arazi aracına binen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun verdi. Off-road tutkunları düzenlenen yarışları izlerken keyif yaşadı. Yarışlar esnasında bir arazi aracının devrilerek yan yatması, başka bir arazi aracının devrilerek yan yatmak üzereyken pilotunun olağanüstü performansı sayesinde aracını devirmeden tekrar yarışa devam ettirmesi parkurda heyecanlı anlar yaşanmasına yol açtı. Yarış anında parkurdaki rampalarda tekerlekleri yerden kesilerek havalanarak uçan araçların, suyla doldurularak balçığa dönüşen kesimlerde çamura bulanarak, tozu dumana katarak ipi göğüslemek için pilotların gösterdiği performans renkli ve ilgi çeken görüntüler oluşturdu. Yarışlarda bazı arazi araçları kopan lastik ve parçaları nedeniyle yoluna devam edemezken, parkurda bekletilen kepçe ve traktörler yardımıyla yarış alanı dışına çıkarıldı.
Yarışlarda bayanlar da kendi kategorisinde mücadele verirken, yarışlar sonunda S1 klasmanında Ottoman Kulübü’nden Aladdin Yorulmaz, S2 klasmanında Alanya’dan Adil Müftüoğlu, S3 klasmanında Meroff’dan Doğay Doksöz, S4 klasmanında Alanya Off-Road Kulübü’nden Mehmet Hatıp Yılmaz birinci oldu. Yarışlarda dereceye giren isimlere kupaları Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, Beyşehir Off-Road Kulübü Başkanı Haceli Şam tarafından verildi. Kategorilerinde birinci gelen isimlere ayrıca Beyşehir’de üretilen av tüfekleri de ödül olarak verildi.


Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, sona eren şenliklerin ardından yaptığı açıklamada, Beyşehir ve coğrafyasının her yönüyle yaşanılması gereken bir yer olduğunu belirterek, Beyşehir'de Off-Road Kulübü’nden gelen böyle bir yarış teklifi üzerine yapılmamışları yapma adına bu yıl birincisini gerçekleştirdikleri Off-Road Şenlikleri’ni düzenlediklerini söyledi. 16 Temmuz’da yapılacakken 15 Temmuz’da yaşanan darbe teşebbüsü nedeniyle yapılamayan ve 4 Eylül tarihine ertelenen şenlikleri, 15 Temmuz demokrasi şehitleri anısına gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Özaltun, “Beyşehir’de ilk kez düzenlediğimiz şenlik kapsamında 15 farklı ilimizden yaklaşık 200 Off-road aracı ilçemize geldi. Bunlardan 70’i ise düzenlenen Off-road yarışlarına katıldı. Klasmanlarında yarışan pilotlardan birinci olan isimlere ödül olarak Beyşehir’in el işçiliği yapımı birer av tüfeğinin yanı sıra kupalarını da verdik. Şenliğe çok yoğun bir katılım oldu. Bu ilgi bizleri de haliyle memnun etti. Burada Off-road şenlikleri kapsamında ilçemize gelenler inşallah, gittikleri yerlerde Beyşehir’imizi en iyi şekilde anlatıp tanıtacaklar. Amacımız da zaten ilçemizi gerek yurtiçinde, gerekçe yurtdışında bu şekilde düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerde tanıtmaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 09:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83