Alanyaspor 3 puan için sahaya çıkıyor

Spor Toto Süper Lig temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor bugün İzmir temsilcisi Göztepe'yi ağırlıyor.

Alanyaspor 3 puan için sahaya çıkıyor

Spot Toto Süper Lig temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor 26. hafta mücadelesinde İzmir ekibi Göztepe'yi konuk edecek. Kritik maç Bahçeşehir Okulları Stadyumunda saat 13.30'da başlayacak. Mücadele BeİN SPORTS 2'den de naklen ekranlara gelecek.

HAKEM ÖZGÜR YANKAYA

banner111
Aytemiz Alanyaspor'un 18 Mart Pazar günü 13.30'da oynayacağı mücadelenin hakemleri belli oldu. Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre Bahçeşehir Okulları Stadyumunda oynanacak olan kritik mücadeleyi, Edirne bölgesi hakemlerinden Özgür Yankaya yönetecek. Yankaya'nın yardımcılıklarını İsmail Şencan ve Asım Yusuf Öz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Serkan Tokat olacak.

10. KEZ DÜDÜK ÇALACAK

Yankaya yönetiminde Aytemiz Alanyaspor bugüne kadar 9 maça çıktı. Bu maçlarda 4 galibiyet alan temsilcimiz 2 kez de mağlup oldu. 3 karşılaşma ise beraber sonuçlandı.

Aytemiz Alanyaspor 0 - 1 Osmanlıspor
Trabzonspor 0 - 0 Osmanlıspor
Adanaspor 0 - 2 Aytemiz Alanyaspor 
Aytemiz Alanyaspor 3 - 2 Samsunspor
Aytemiz Alanyaspor 0 - 4 Samsunspor
Aytemiz Alanyaspor 0 - 0 Antalyaspor
Altınordu 1 - 1 Aytemiz Alanyaspor
Aytemiz Alanyaspor 4 - 0 Uşakspor
Adana Demirspor 0 - 1 Aytemiz Alanyaspor

İŞTE RAKAMLARLA KRİTİK MAÇ


  • Süper Lig tarihinde ilk kez bu sezonun ilk yarısında karşı karşıya gelen iki takımın İzmir'deki mücadelesi 3-3 sona ermişti.
  • Mesut Bakkal göreve geldikten sonra oynadığı iki maçı da kazanan Alanyaspor, daha önceki 11 lig maçında tek galibiyet alabilmişti (1B 9M).
  • Ligde oynadığı son üç maçtan iki galibiyet çıkaran Göztepe (1M), daha önceki altı karşılaşmanın hiçbirini kazanamamıştı (3B 3M).
  • Deplasmandaki son galibiyetini 15'inci haftada Yeni Malatyaspor karşısında alan İzmir ekibi (3-2), daha sonra çıktığı beş dış saha maçında sadece bir puan görebildi (1B 4M).
  • Dış sahada üç maçtır gol atamayan sarı kırmızılılar, en son Kasım 2012-Şubat 2013 arasında daha uzun bir kuraklık yaşamıştı (dört maç).
  • Bu sezon bütün iç saha maçlarında gol atmayı başaran üç takımdan biri Alanyaspor (Göztepe ve Fenerbahçe'yle birlikte).
  • Ligde şu ana kadar Alanyaspor'dan (%52.1) daha yüksek ikili mücadele kazanma yüzdesine sahip tek takım Yeni Malatyaspor (%53). Göztepe ise bu alanda ligin en kötü ekibi (%46; Gençlerbirliği'yle birlikte).
  • İlk 25 hafta itibarıyla rakip kaleye en fazla isabetli şut çeken ortasaha oyuncusu Emre Akbaba (40). Emre ayrıca bu sezon Alanyaspor'un en fazla gol katkısı yapan ismi (dokuz gol ve altı asist).
  • Geçen hafta Alanyaspor'un Başakşehir'i 4-1 yendiği karşılaşmada iki gol ve bir asistle oynayan Junior Fernandes, bu sezon ikinci kez aynı maçta üç gol katkısı yapmayı başardı. Fernandes, bu sezon en az iki lig maçında bunu yapabilen sadece iki oyuncudan biri (Bafetimbi Gomis'le birlikte).
  • Demba Ba'nın Göztepe formasıyla Süper Lig'de rakip kaleye çektiği son beş isabetli şutun üçü gol oldu. Senegalli oyuncu, ayrıca takımının ligdeki son üç golüne de imza attı.
  • Bu sezon forma giydiği ilk 22 maçta asist yapamayan Halil Akbunar, geçen hafta Göztepe'nin Antalyaspor'u 2-1 yendiği karşılaşmada Ba'nın attığı iki golün de pasını veren isimdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2018, 11:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83