Alanyaspor, Ankaragücü'ne konuk oluyor

Alanyaspor, Ankaragücü'ne konuk oluyor
Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig'in 30. hafta maçında bugün Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak. Eryaman Stadyumu'nda saat 16.30'da başlayacak olan kritik mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek
Süper Lig'de 45 puanla 7. sırada yer alan temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor, bugün ligde kalma mücadelesi veren 25 puanlı Ankaragücü'nün konuğu olacak. Kritik maçın hazırlıklarını tamamlayarak dün akşam özel bir uçakla Ankara'ya giden turuncu yeşilliler, kampa girerek bu akşamki maç saatini beklemeye başladı.

Alanyaspor ligin 29. haftasında Göztepe ile deplasmanda 1-1 berabere kalırken, Ankaragücü de Trabzonspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak ligde kalma umutlarını arttırmıştı. Ligde 25 puanla son sırada yer alan başkent temsilcisi, kümede kalma sınırının sadece 3 puan gerisinde bulunuyor. Alanyaspor ve Ankaragücü, Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle lige verilen aranın ardından çıktıkları 3 maçta 2'şer puan topladılar.

Alanyaspor'da tek eksik var

Mücadele öncesi Alanyaspor'da sakatlığı devam eden Djalma Campos dışında eksik bulunmuyor. Ev sahibi Ankaragücü'nde ise kart cezalıları Gerson Rodigues ve Sedat Ağçay bugünkü maçta forma giyemeyecekler.

Alanyaspor galibiyetle başladı

Aytemiz Alanyaspor ve Ankaragücü tarihlerinde ilk defa 24 Kasım 2013’te 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta karşı karşıya geldi. Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Alanyaspor 3 – 2 kazandı. İkili arasındaki rekabetin ilk maçında Alanyaspor’un gollerini Gökhan Kaba (2) ve Emre Akbaba atarken, Ankaragücü’nün golleri ise Levent Kale ile Serhat Gülpınar kaydetti.

7 Yılın galibi Alanyaspor

24 Kasım 2013’te başlayan 7 yıllık rekabette Alanyaspor’un bariz üstünlüğü göze çarptı. Turuncu yeşilli takım Ankaragücü ile oynadığı 7 maçta 5 galibiyet alırken 2 de mağlubiyet yaşadı. İkili arasında hiçbir maç berabere sona ermedi. Alanyaspor 7 karşılaşmada 15 gol atarken kalesinde 9 gol gördü.

Süper Lig’de de Alanyaspor üstün

İki takım Süper Lig’de 3 defa karşı karşıya geldi. 19 Ağustos’ta oynanan ilk Süper Lig maçını Ankaragücü 2 – 0 kazanırken diğer 2 maçı ise Alanyaspor 2 – 0 ve 5 – 0’lık skorlarla kazandı.

Djalma Ve Aydın zirvede

Alanyaspor ile Ankaragücü arasında oynanan maçlarda en çok gol atan isimler Aydın Çetin ve Djalma Campos oldu. Alanyaspor forması altında mücadele eden iki oyuncu Ankaragücü ağlarını 4’er defa sarstı. İki takım arasında oynana 7 maçta en çok gol atan Aydın ve Djalma’nın ardından Kaan Kanak 2’nci sırada yer aldı.

Rekabetin lideri Efecan

7 Yıl önce başlayan rekabetin en canlı tanığı Efecan Karaca, 2013 yılında turuncu yeşilli takıma katılan Alanyaspor’da 7 yıllık rekabetin tamamında yer alan tek oyuncu Kaptan Efecan Karaca, Efecan iki takım arasında oynanan 7 maçın tamamında forma giydi.

MUHTEMEL 11'LER

Ankaragücü: Ricardo - Pinto - Kulusic - Pazdan - Atila - Stanojevic - Scorione - Faty - Lobzhanidze - İlhan - Orgill
Alanyaspor: Marafona - N'Sakala - Tzavellas - Caulker - Juanfran - Ceyhun - Salih - Fernandez - Bakasetas - Efecan - Cisse 

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2020, 12:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83