ALANYASPOR'DA AYİTE SEVİNCİ

Karşıyaka ile yapılan maçta direkt kırmızı gören ve 3 maç ceza aldığı açıklanan Togo'lu forvet Jonathan Ayite'ye Tahkim Kurulu'ndan iyi haber geldi.

ALANYASPOR'DA AYİTE SEVİNCİ

PTT 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren, şanssız sakatliklardan ve cezalı futbolculardan dolayı eksik olan Multigroup Alanyaspor'a ve 11 golle takımın en golcü futbolcusu olan Jonathan Ayite'ye Tahkim Kurulu'ndan sevindirici bir haber geldi. 

banner111
Karşıyaka mücadelesinde kırmızı kart gören ve takımını 10 kişi bırakan Jonathan Ayite'nin 3 maçlık cezasının bir maça indirildiği Tahkim Kurulu'nca onaylandı. 

Kurulun bugün yaptığı toplantıda alınan kararda şöyle denildi: "Alanya Spor Kulübü'nün, futbolcusu Jonathan Serge Folly Ayite ile ilgili PFDK'nın 10.03.2016 tarihli ve E.2015-2016/803, K.2015-2016/945 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Müsabaka görüntüleri de izlenmek suretiyle yapılan müzakere neticesinde; - Kurulumuzun yerleşik içtihatları ve müsabaka görüntüleri dikkate alınara;, Alanya Spor Kulübü futbolcusu Jonathan Serge Folly Ayite'nin rakip takım sporcusuna yönelik eyleminin, PFDK'nın "şiddetli hareket" şeklinde kabulünün aksine FDT'nin 36. maddesi kapsamında "sportmenliğe aykırı hareket" niteliğinde olduğu anlaşıldığından, futbolcunun eyleminin niteliğinin sportmenliğe aykırı hareket şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile; - Tahkim Kurulu'nun yerleşik içtihatları doğrultusunda eylemin işleniş şekli dikkate alındığında, PFDK'ca futbolcu Jonathan Serge Folly Ayite'ye verilen 3 resmi müsabakadan men ve 6.500.-TL para cezasının, 1 resmi müsabakadan men cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile; - Kurulumuzun yaptırımın ertelenmesine ilişkin kararlarında ve FDT'nin 102. maddesinde belirtilen şartları taşımadığı anlaşıldığından Alanya Spor Kulübü'nün, futbolcusu Jonathan Serge Folly Ayite ile ilgili "yaptırımın ertelenmesi" talebinin reddine oybirliği ile karar verilmiştir" denildi.  

Bu karara göre Boluspor maçında forma giyebilecek olan Ayite'nin durumuna teknik direktör Hüseyin Kalpar'ın karar vereceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.












Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2016, 14:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83