'Alanyaspor şansızlığının ve tecrübesizliğinin kurbanı oldu'

'Alanyaspor şansızlığının ve tecrübesizliğinin kurbanı oldu'
UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda temsilcimiz Alanyaspor deplasmanda Rosenborg ile karşı karşıya geldi. Tarihinde ilk defa Avrupa maçına çıkan Alanyaspor'da mücadeleden 1-0 mağlup ayrılarak Avrupa Ligi'ne katılma hakkını kaybetmiş oldu.

Hürriyet Gazetesi’nin Alanyalı Yazı İşleri Müdürü Arif Dizdaroğlu, dün kaleme aldığı köşe yazısında Alanyaspor’un Avrupa macerasını yazdı.
Dizdaroğlu yazısında Alanyaspor’un ligdeki başarısından, Türkiye Kupası’ndan final oynamasından ve Avrupa’ya kadar yükselmesinden bahsederek başarılarına yenilerini ekleyeceğini söyledi. Dizdaroğlu’nun köşe yazısı şöyle:
“Akdeniz ekibi N’Sakala, Cisse, Welinton, Fernandes gibi isimlerin yokluğunu hissetti. Babacar, Fatih, Bareiro gibi yeniler dün Rosenborg karşısında bekleneni veremedi.
Yıllar önce Alanyalı bir büyüğüm, ‘Bu topraklarda para hariç her şey yetişir’ demişti. Doğru söylemiş, bu coğrafyada her şey yetişiyor. Muz ve benzeri birçok tropikal ürünü Türkiye’ye tanıtan, turizmde öncülük yapan kent bunların yanına futbolu da koydu. Yazılarımda çok söz ettim, ‘Alanya bir futbol kenti değil’ diye. Çünkü alternatifler fazla. Ama yöre insanı söz konusu futbolsa ‘Onu da yaparız’ düşüncesiyle sarıldı işe. Ve bu topraklarda süper bir futbol takımı doğdu. Geçen sezonu başarıyla tamamlayan turuncu yeşiller Ziraat Türkiye Kupası’nda da final oynadı.
Avrupa arenasına ilk kez çıkan Alanyaspor, Rosenborg deplasmanında iyi oynamasına rağmen tur çıkarmayı başaramadı. Yaz sıcağından, soğuk Norveç’e giden Akdeniz ekibi şanssızlığın ve tecrübesizliğin kurbanı oldu.
Turuncu yeşilliler bu sezona kayıplarla başladı. Fabrice N’Sakala, Papiss Cisse, Daniel Welinton, Junior Fernandes gibi önemli yıldızların boşluğu Norveç’te hissedildi. Yeni transferler; Adam Bareiro, Davidson da Luz Pereira, Khouma Babacar, Fatih Aksoy ve François Moubandje arzulanan sonucu gerçekleştiremedi. Yenilenen kadro ve yeni teknik direktörle değişen oyun planının oturması için biraz zamana ihtiyaç olduğu kesin. Sergiledikleri mücadele, verilmeyen penaltı ve kaçırılan pozisyonlar Alanyaspor’un gelecek sezonlar bu arenada da alkışlanacak sonuçlar alabileceğinin sinyalini verdi. İzlettiğiniz futbol için teşekkürler Alanyaspor.”  

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2020, 08:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83