Alanyaspor'un Türkiye Kupası'ndaki rakibi belli oldu

Aytemiz Alanyapsor Türkiye Kupası 4'üncü turunda Edirnespor'la karşılaşacak.

Alanyaspor'un Türkiye Kupası'ndaki rakibi belli oldu
Türkiye Kupası'nda 4'üncü tur kuraları çekildi. Süper Lig'de yer alan takımlarında dahil olduğu (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir ve Konyaspor hariç) kura çekiminde temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor'un rakibi Edirnespor oldu. Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Trakya temsilcisi ilk 3 turda Modafenspor, Çanakkale Dardenelspor ve Kocaeli Birlikspor'u eledi. 

Özellikle 2'inci lig ekibi Kocaeli Birlikspor'u eleyen Edirnespor o maçla büyük sükse yapmıştı. Edirnespor ligde oynadığı tek mücadele de ise Altınova'ya 2-3 yenildi. Aytemiz Alanyaspor'a göre oldukça düşük bütçeli olan Edirnespor'un teknik direktörlük görevini Uğur Kiremitçi yapıyor. 

Aytemiz Alanyaspor ile Edirnespor arasındaki mücadele 24-25 yada 26 Ekim'de tek maç üzerinden oynanacak. Maç takvimi önümüzdeki süreçte belli olacak. 

SİSTEM NASIL?


Bu yıl statüsü değişen Türkiye Kupası elemeli usule dönüştürüldü. Amatör lig temsilcileri 1, 2'inci lig temsilcileri 2, 1'inci lig temsilcilerinin 3'üncü turdan katılıdığı kupaya Süper Lig ekipleri 4'üncü turda dahil oldu. Geçtiğimiz yıl ligi ilk 4 sırada bitiren Beşiktaş, Başakşehir, Fenerbahçe, Galatasaray ve Türkiye Kupası'nı geçtiğimiz yıl kazanan Konyaspor 5'inci turdan turnuvaya dahil olacak.

54 takımın mücadele edeceği 4'üncü turda 27 takım tur atlayacak, 5'inci turda dahil olacak 5 takımda eklenerek 32 takımlı 5'inci tur düzenlenecek. Daha sonra 6'ıncı turda 16 takım mücadele edecek ve kazanan ekipler çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finale kadar maçlar tek maç usulü oynanacak. 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 15:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83