Alanyaspor ve Antalyaspor'dan TFF'ye ortak itiraz

Alanyaspor ve Antalyaspor'dan TFF'ye ortak itiraz
Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası final karşılaşmasının İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacağını açıklamasının ardından Antalyaspor ve Alanyaspor'dan itiraz geldi

Yarı finalde karşı karşıya gelecek olan Aytemiz Alanyaspor ile Antalyaspor ortak bir itiraza imza atarak, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan maçın oynanacağı stadyumun değiştirilmesini istedi.
Ajansspor'un haberine göre, yapılan itiraz dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Ziraat Türkiye Kupası final müsabakasının Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanmasını kararlaştırmış ve karar 20 Şubat 2020 tarihinde TFF'nin resmi sitesinden duyulmuştur. 2019-2020 sezonu Ziraat Türkiye Kupası Müsabakaları statüsü gereği final müsabakasının oynanacağı yeri belirleme yetkisi TFF'dedir. Ancak yarı finale kalan takımlar değerlendirildiğinde mesafe ve taraftar potansiyelleri açısında uygun bir karar olmadığı kanaatindeyiz. Taraftar katılımının az olması maçın atmosferini de düşürecektir. İki Antalya takımından birisi final müsabakası oynayacaktır. 4 takıma da eşit olacak bir stadyumda maçın oynanmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz. UEFA'nın 30 Mayıs'ta oynanacak 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin öncesinde final standartları kapsamında yenilenen Atatürk Olimpiyat Stadı’nda resmi bir maç yapılması talebine istinaden böyle bir karar alınması da Türkiye Kupası final müsabakasının değerini düşürmektedir. Türkiye Kupası final müsabakası deneme ve hataların görüleceği maç değil, ligimizin en prestijli kupası olması gerekir diye düşünüyoruz. Sonuç olarak, statü gereği tarafsız sahada oynanması gereken final müsabakası, İstanbul'da oynanması halinde statüye aykırılık teşkil edecektir.
Yukarıda açıklamış olduğumuz gerekçelerimizle Türkiye Kupası final müsabakasının finale kalacak takımların uzaklığı ve potansiyel taraftarların daha uygun olabileceği bir şehirde oynanmasını arz ve talep ediyoruz." 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 08:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83