Alanyaspor yönetimine çağrıda bulundu

Alanya Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci, Aytemiz Alanyaspor yönetimine çağrıda bulundu.

Alanyaspor yönetimine çağrıda bulundu

 Demirci'nin çağrısı şöyle: 

banner111
"Alanyaspor taraftarı olarak siz değerli yöneticilerimizden pek çok taraftar adına ricamdır.
Sezonluk kombine kart sahipleri, günümüz zor ekonomik koşullarına rağmen kulübe destek amaçlı ve hiç de düşük sayılamayacak fiyatlarla koltuk satın alan taraftarlardır. Bu taraftarların mağdur edilmemesi gelecek yıllardaki kombine satışlarını da olumlu olarak etkileyecektir. Mağdur olan taraftar ise gelecek sezonlarda kombine almaktan vazgeçecektir. Kulübümüzün ekonomik refahı açısından kombine kart alanların stadyum içinde memnuniyetinin sağlanması ileriki yıllardaki satışlarımızı da olumlu etkileyecektir.
Bu kapsamda spor güvenlik kuralları ve futbol federasyonu talimatları çerçevesinde olay çıkaranların tespiti açısından herkesin satın aldığı koltuğunda oturması, ayakta izleyici olmaması çok önemlidir. Passolig uygulaması nedeniyle tribünlerde yaşanan olumsuzluklar, koltuk numaraları üzerinden tespit edilmekte ve bu kişilere ya da tribünlere yasak kararı getirilebilmektedir. Yanlış kişilerin cezalandırılmaması açıdan koltuk oturma düzenini sağlamak kulüplerin görevidir.
Sezon başından bu yana takımımızın iç saha maçlarında maalesef oturma düzeni sağlanamamıştır. Bu açıdan kombine kart sahiplerinden yoğun şikayetler gelmekte, her maç öncesinde tribünlerde koltuk kavgasının eşiğinden dönülmektedir. Seyirci sayısının nispeten az olduğu maçlarda sorun tarafların iyi niyetiyle ya da araya girenler sayesinde kısmen çözümlenebilmiştir. Ancak seyircinin çok olacağı büyük maçlarda koltuk yüzünden kavga ve küfürleşmelerin olması kaçınılmazdır. Diğer maçlara oranla nispeten kalabalık olan dünkü Kayserispor maçında dahi bu tip tartışmalar olmuş, kendi koltuklarına oturamayan taraftarların merdivenlere oturması sonucunda özel güvenliklerle taraftarlar arasında ciddi tartışmalar yaşanmıştır.
Yukarıda izah etmeye çalıştığım sorunun çözümü ve kulübümüzün ceza almaması için yöneticilerimize ve taraftarlarımıza ciddi sorumluluklar düşmektedir. Bu sorunun çözümü için naçizane tavsiyelerim şunlardır:
1. Kulübümüze ait sosyal medya ve internet sayfalarında gerekli uyarılar yapılmalı ve taraftar dernekleriyle birlikte kampanyalar başlatılmalıdır. 
2. Yazılı ve görsel medyada konu hakkında uyarıcı nitelikte ve devamlılığı olan yayınlar yapılması sağlanmalı, taraftarlarımız bu konuda eğitilmelidir. 
3. Maç günlerinde stat dahili anons sisteminden belirli aralıklarla herkesin satın almış olduğu koltuğa oturması yönünde anonslar yapılmalıdır. 
4. Özel güvenlikçiler konu hakkında uyarılmalı, kendilerinden yardım isteyen taraftarların koltuklarına oturtulması yine özel güvenlikçiler tarafından sağlanmalıdır.
Bugüne kadar pek çok imkansızı başaran Alanyaspor yönetiminin bu konunun üstüne eğilmesi durumunda bunu da başaracağından eminim." 

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2016, 16:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83