ALKÜ'lü öğrenciden önemli başarı

ALKÜ'lü öğrenciden önemli başarı
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği birinci sınıf öğrencisi Devlet Atayev katıldığı Rusça Olimpiyatlarından büyük bir başarı elde ederek birincilik ile döndü.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi öğrencisi Devlet Atayev, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bünyesinde bulunan Rusya Federasyonu Ana Eğitim Öğretim ve Kültür Merkezi’nde (RUSMER) 46 ülkeden 1500 öğrencinin katılımıyla düzenlenen Rusça Olimpiyatları’nda birinci oldu. Atayev,  Rusya Hükümetinin Türkiye’de desteklediği önemli bir merkez olan RUSMER’in düzenlediği olimpiyatlarda aralarında eski Sovyetler Birliği (SSCB) ülkelerinden çok sayıda yarışmacının da bulunduğu 1500 kişiyi, 1’inci, 2’inci ve 3’üncü turlarda büyük bir başarı ile geçerek birincilik elde etti. 

Bu başarısını kendisine destek veren ALKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Rusça Bölümü Öğr. Gör. Burcu Aşkın ile birlikte kendilerini makamında kabul eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile paylaşan Devlet Atayev katıldığı olimpiyat hakkında bilgiler verdi. 
Ziyarette, böylesine önemli ve güzel bir başarı elde ederek ALKÜ’nün ismini uluslararası platformda layıkıyla temsil eden öğrencisini tebrik ederek konuşmasına başlayan Rektör Pınarbaşı; “Öğrencimiz Devlet Atayev’in, aralarında eski Sovyetler Birliği ülkelerinin de bulunduğu 46 devletten 1500 gibi ciddi bir sayıda yarışmacı öğrenciyi geride bırakarak birincilik kazanması bizleri ziyadesiyle gururlandırdı. Öğrencimize desteklerini esirgemeyen Burcu Aşkın Hocamızın nezdinde kendisini bir kez daha tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2019, 17:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83