ALKÜ öğrencilere bisiklet dağıttı

Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğü (ALKÜ) Akseki Meslek Yüksekokulu öğrencilerine 60 bisiklet dağıttı.

ALKÜ öğrencilere bisiklet dağıttı
Sağlık Bakanlığı ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) iş birliğinde "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında öğrencilerin fiziksel aktivitelerine katılımının teşvik edilmesini sağlamak amacıyla gönderilen bisikletlerden 60'ı Akseki Meslek Yüksekokuluna teslim edildi.

“BİSİKLET KULLANIMINI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

ALKÜ öğrencilerini fiziksel aktivitelere teşvik etmek istediklerini ifade eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Bisiklet kullanımını artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığımızın Üniversitemize teslim ettiği 300 bisikleti merkez kampusumuzda ve ilçelerdeki meslek yüksekokullarına teslim ettik. Bu uygulama ile hem gelecek nesillere daha yaşanabilir sağlıklı bir çevre bırakmak hem de öğrencilerimizi spora teşvik etmek istiyoruz. Ben bisikletler için Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Akseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mücahit Köse, yaptığı açıklamada, öğrencilerin sportif aktivitelerini önemsediklerini söyledi. Üniversite olarak teslim alınan bisikletlerin en etkin biçimde kullanılması için çaba göstereceklerini belirten Köse, "Üniversitelerin toplumda her anlamda örnek olması gerektiğine inanan bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda, gerek eğitim faaliyetlerimizi gerekse fiziki altyapımızı bu çerçevede oluşturmaya gayret ediyoruz." dedi.

Köse, bisikletlerin yeterli fiziksel aktivite içinde olmayan öğrencileri sağlıklı yaşama teşvik edeceğine inandığını dile getirdi.

Bisikletlerin teslim edilmesinin ardından Akseki Meslek Yüksekokulu öğrencileri bahçede bisiklet dolandılar.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2017, 15:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83