Başpehlivan Balaban'ı Gökbel'de izleyeceğiz

Başkan Yücel Kırkpınar'da başpehlivan olan İsmail Balaban'ı tebrik etti ve tüm Alanya'yı Gökbel Güreş Festivali'ne davet etti.

Başpehlivan Balaban'ı Gökbel'de izleyeceğiz
Türkiye'nin en uzun soluklu ve en büyük güreş festivali olarak bilinen, her yıl Edirne'de yapılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri muhteşem mücadelelere sahne oldu. Final maçında Orhan Okulu'nun sırtını yere getiren İsmail Balaban, başpehlivan oldu ve altın kemeri taktı.

Antalya Konyaaltı Belediyesi'nin sporcusu olan İsmail Balaban'a Türkiye'nin her yerinden tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'de  Balaban'ı tebrik edenler arasında. Yücel, "656'ıncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin sahibi olan İsmail Balaban'ı tebrik ederim." dedi.

Alanya'ya geliyor

Okulu'yu yenerek başpehlivan olan Balaban, Alanya'ya geliyor. Türkiye'nin gündemindeki o isim 29-30 Temmuz tarihleri arasında Alanya'nın Gökbel Yaylası'nda yapılacak 13'üncü Gökbel Güreş Festivali'ne gelerek sevenleri ile buluşacak. Balaban'ın Gökbel'de yer alacağı müjdesini de Başkan Yücel verdi. Yücel, "Kırkpınar'ın Başpehlivanı İsmail Balaban 29-30 Temmuz tarihlerinde düzenleyeceğimiz 13'üncü Geleneksel Gökbel Güreşleri'ne katılacaktır. Tüm halkımız davetlidir." dedi.

Yılmaz'da oradaydı
Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri Ağası ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Kasımoğlu Kerim Yılmaz, 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Alanya’yı temsil etti. 500 pehlivanın güreştiği Edirne’de güreşlerin coşku içinde geçtiğini söyleyen Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti’nin efsane Kırkpınar ağası Seyfettin Selimi’yi 30 Temmuz’da Alanya Gökbel Yaylası’nda yapılacak olan güreşlere davet ettik. Öte yandan final müsabakasında daha önce Gökbel’de de şampiyon olan Orhan Okulu’yu yenen Başpehlivan İsmail Balaban’ı Gökbel Güreşleri’nde de izleyeceğiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2017, 10:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83