Bisiklet festivali hazırlıkları başladı

Bisiklet festivali hazırlıkları başladı
Bu sene ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Alanya Bisiklet Festivali için hazırlıklar başladı.
Alanya Belediyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği, Alanya Tanıtım Vakfı ve Alanya Doğa Sporları kulübü'nün desteklediği, Festivall.com.tr tarafından organize edilen festival 27-29 eylül tarihlerinde Kestel Mahallesinde yapılacak.
Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri festival alanının temizliğine başladı.
Bu sene 200 çadır kurulması beklenen alanda hummalı bir çalışma başlatıldı.

KATILIMCI SAYISI İKİYE KATLANDI

Geçen sene ilk defa düzenlenen festivale 24 şehirden 120 bisikletçinin katılmıştı. Bu sene Alanya'nın il olmasına atıfla 82 gün kala kayıtları açılan ve 300 kişilik kontenjan konulan festivale üç hafta kala 300 bisikletçi kayıt yaptırdı.
Türkiye'nin dört bir yanından bisikletçilerin geleceği festival boyunca her gün geziler düzenlenecek. Festivall.com.tr adına açıklama yapan yetkililer 'Alanya tam bir organizasyon şehri, sporu çok seven bir Belediye Başkanımız var, bizlere her türlü desteği sağlıyor. Başkanımıza ve belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bisikletçilerimizle her gün Alanya'nın bir başka güzelliğine tur düzenleyeceğiz, akşamları ise kamp alanımızda eğlencelerimiz olacak. Tüm halkımızı pazar günü düzenleyeceğimiz kortejimize davet ediyoruz. Alanya sokakları bisikletle şenlensin, çevre duyarlılığı konusunda farkındalık yaratalım' dedi.

HEM SPOR HEM TATİL HEM TANITIM

Bisikletçilere her gün farklı bir rota gezdirilerek Alanya'nın tanıtımı yapılacak.
Sapadere Kanyonu, Dimçayı, Dim Mağarası ve Alanya Kalesi başta olmak üzere doğal ve tarihi güzelliklerin yer aldığı festival pazar günü yapılacak olan şehir korteji ile sona erecek.
29 eylül pazar günü Kestel'deki kamp alanından hareket edecek olan yüzlerce bisikletli Kızılkule önüne kadar pedal çevirecek.
Kızılkule ve Tersane'nin gezdirilmesiyle program sona erecek. 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2019, 10:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83