Gökbel'in şampiyonu Gürbüz oldu

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen “13.Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri”, 29-30 Temmuz tarihleri arasında Gökbel Yaylası’nda gerçekleştirildi. Kırkpınarın altınkemerli başpehlivanı İsmail Balaban’ı finallerde puanlamada tuş eden Ali Gürbüz Gökbel’in başpehlivanı oldu.

Gökbel'in şampiyonu Gürbüz oldu
Bu yıl düzenlenen Tarihi Kırkpınar’ güreşlerinde finale kalan 8 güreşçinin de kol bağladı Gökbel Güreşleri, Kırkpınar’ın rövanşı olarak değerlendirildi. Kırkpınar’ın bu yılki Başpehlivanı Antalyalı İsmail Balaban başta olmak üzere Gökbel’de çoğu başpehlivan olmak üzere 500’eyakın güreşçi er meydanında mücadele etti.

29 Temmuz akşamı Serkan Kaya konseriyle başlayan Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 30 Temmuz Pazar günü sabah 09.00 minik boylar kategorisiyle devam etti. Güreşler, pehlivanların çetin mücadelesiyle akşam saatlerine kadar sürdü. Organizasyonun ikici gününde Kırkpınar’ın bu yılki altın kemerli başpehlivanı İsmail Balaban başta olmak üzere, Kırkpınar’da derece yapan ilk 8 güreşçiyle birlikte yaklaşık 500 sporcu Gökbel Er Meydan’ında güreş tuttu.




YÜCEL VATANDAŞLARI SELAMLADI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gökbel Er Meydanı’na inerek Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, protokol üyeleri ve Gökbel Güreş Ağası Kerim Yılmaz’la birlikte vatandaşları selamladı; aynı zamanda pehlivanlara da başarılar diledi.




MEHTER TAKIMI GÜREŞLERE HEYECAN KATTI

Alanya Belediyesi Mehter Takımı da Gökbel Er Meydanı’nı dolduran seyircilere konser verdi. Ata sporumuz güreş, mehterle birleşince vatandaşlar Toroslar’ın zirvesinde farklı bir heyecan yaşadı. 

AĞALIKTA GELENEK BOZULMADI

13. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerinde “ağalık” geleneği bozulmadı. Yağlı pehlivan güreşlerinin bir parçası, olmazsa olmazı ağalık ihalesi yapıldı. Gökbel Güreşleri’nin ağası değişmedi; geçen yılın ağası iş adamı Kasımoğlu Kerim Yılmaz 207 bin TL’ye ağalık ihalesini kazanarak, tekrar bu yılın güreş ağası oldu. Kasımoğlu Yılmaz, altın kemeri gelecek sene düzenlenecek Gökbel Güreşlerine kadar tekrar boynuna taktı.

GÖKBEL’İN ŞAMPİYONU ALİ GÜRBÜZ

13. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin bu yılki şampiyonu Ali Gürbüz. Başpehlivanlık kategorisinde er meydanına çıkan Kırkpınar Güreşleri’nin başpehlivanlarından Ali Gürbüz, 656 tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin altın kemerli bu yılki Başpehlivanı İsmail alaban’ı tuşla yendi. Gürbüz, finalde rakibi İsmail Balaban’la yaptığı kıran kırana bir mücadelenin sonunda rakibini yenerek Gökbel’in şampiyonu oldu. 



ULUSAL TV’LER GÖKBEL’E AKIN ETTİ

13. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’ni yayınlamak için ulusal tv kanalları Gökbel’e akın etti. TRTSPOR, Bengütürk, Koza TV ve Kanal V pehlivanların güreştiği bölümleri canlı yayınladı. Rumeli TV, Tek Rumeli TV ve Alanya’nın yerel kanalları ATV, Kanal A, Dim TV güreşleri baştan sona kaydetti.

KATILIM ÇOK YÜKSEKTİ

Gökbel Er Meydanı’ndaki güreşleri ev sahibi Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yanı sıra Alanya Kaymakam Vekili Nurullah Kaya, MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Konyaaltı Başkanı Muhittin Böcek, Gazipaşa Belediye Başkanı Ali Çelik, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Gökbel Güreş Ağası Kerim Yılmaz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar izledi. 



Saat 19.30’da tamamlanan güreşlerin ardından meydana gelen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gökbel Güreşleri’ni bu yıl da başarıyla sonuçlandırdıklarını söyleyerek, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

14 kategoride yapılan güreşlerin başpehlivanları Ali Gürbüz, İsmail Balaban, Serhat Gökmen, ve Orhan Okulu. Başaltı pehlivanları ise Hasan Borucu, Furkan Durmuş Altın, Sinan Kaya ve Mustafa Seçim. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2017, 20:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83