İTALYA'DA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

Alanyaspor’un milli atleti Ahmet Arslan, İtalya’nın Arco kentinde 2 Temmuz’da düzenlenecek 15'nci Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.

İTALYA'DA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

 Katıldığı her yarışta Alanyaspor'u başarıyla temsil eden Alanyalı milli atlet Ahmet Arslan, İtalya’da yapılacak 15'nci Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda kürsüye çıkmayı hedefliyor. Geçtiğimiz yarış sezonunda katıldığı Red Bull 400 yarışlarının tamamını birincilikle bitiren Arslan, Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’na ise Erzurum'da hazırlandı. Ahmet Arslan, İtalya'da düzenlenecek yarışa geçtiğimiz yıllardan farklı olarak mutlak şampiyonluk parolasıyla çıkmayacağını söyledi. Ancak bunun iyi bir yarış koşup iyi bir başarı elde etmek istemediği anlamına gelmeyeceğini belirten Arslan, "Geçen yıl bir karar aldım ve form düşüklüğünden kurtulup yeniden başarılı sonuçlar almak için uzun bir dinlenme dönemi geçirdim. Bu dinlenme döneminde zevk alarak koştuğum Red Bull 400 yarışlarına katıldım ve katıldığım yarışların hepsini kazanarak hem kazanmanın mutluluğunu yaşadım hem de aktif bir dinlenme dönemi geçirmiş oldum. Bu yılı ve önümüzdeki yılı kapsayan bir toparlanma süreci planladım. Avrupa Şampiyonası’na hazırlık sürecinde yapmış olduğum antrenmanlar ve Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası’nda koşmuş olduğum başarılı yarış doğru yolda olduğumun göstergesi oldu" dedi. 

banner111
ŞAMPİYONLUK BENİ ŞAŞIRTMAZ

Avrupa Şampiyonası’ndaki hedefinin kürsünün herhangi bir basamağında yer alabilmek olduğunu kaydeden Arslan, "En kötü ihtimalle ilk 5 sıra içerisinde yer almak istiyorum. Ama şunun farkındayım, şampiyonluk çok uzağımda değil. Olası bir şampiyonluk beni şaşırtmaz. Sadece beklentileri çok yüksek tutmak istemiyorum. Böyle bir sıralama hedeflememin nedeni, henüz toparlanma sürecinde olduğum için kendimi çok yüksek beklentilere sokmak istemeyişim ve yarışın koşulacak olduğu parkurun iniş çıkış özellikli olmasıdır. Sadece çıkış özellikli parkurda daha başarılı olduğumdan dolayı asıl hedefim 2017 yılında Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanmak. Erzurum'da Türkiye Atletizm Federasyonu'nun imkanları ile çok verimli bir hazırlık süreci geçirdim. Desteklerinden dolayı başta Federasyon Başkanı Fatih Çintimar olmak üzere tüm federasyon yetkililerine teşekkürlerimi iletmek isterim. Destek oldukça ve sürdükçe yeni başarıları birlikte kazanacağız inşallah. Bu yarışta ülkemizi, ilimizi, Alanyamızı ve tabi ki Alanyasporumuzu en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen kulüp başkanımız Hasan Çavusoğlu'na ve kulüp yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2016, 16:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83