KIRKPINAR'IN FİNALİSTLERİ GÖKBEL'E GELİYOR

Kırkpınar’ın efsane güreşçileri Mehmet Yeşil Yeşil ve Şaban Yılmaz’ın da mücadele edeceği Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Güreş Festivali 30-31 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

KIRKPINAR'IN FİNALİSTLERİ GÖKBEL'E GELİYOR

 Alanya Belediyesi’nin düzenlediği 12. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivali 30-31 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Alanya’da bulunan yerli ve yabancı turistlerin de her yıl büyük ilgi gösterdiği festivalde bu sene Sibel Can sahne alacak. Birbirinden ünlü başpehlivanların er meydanına çıkacağı Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 500’e yakın güreşçinin katılması bekleniyor.

banner111
ALANYA’NIN AĞASI KIRKPINAR’DA

655 yıldır aralıksız düzenlenen Edirne Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Alanya adına katılan ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in selamını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a ileten son üç yılın Alanya Gökbel Güreş Ağası Kasımoğlu Kerim Yılmaz, “Edirne Kırkpınar Güreşleri’ne Alanya adına katılarak Alanya’nın adını burada anons ettirdim. 12’inci kez düzenleyeceğimiz Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne 40’a yakın güreş ağasını ve protokolü davet ettim. 30 Temmuz’da Sibel Can konseriyle başlayacak festivalimizin ikinci gününde yapılacak olan güreşlerde yer almaları için Kırkpınar finalistleri olan Mehmet Yeşil Yeşil ve Şaban Yılmaz ile anlaştım. Her geçen yıl daha da güçlenen ve ülke çapında büyük ses getiren festivalimize tüm Alanya halkını davet ediyorum” dedi.

AĞA PLAKASI HASSASİYETİ

Güreşlere katılan ağaların otomobillerine takılan özel plakaların gelenekselleştiğini belirten Yılmaz, “Edirne’ye gittiğimizde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri tarafından plakamızdan dolayı şehir girişinde ilgiyle karşılandık. Yönlendirme anlamında başarılı bir uygulama ortaya konduğunu gördüm. Ağa olarak şehrimize gelen misafirlerimize de aynı hassasiyeti Alanya’da da yaşatmamız gerekli” dedi. Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı’nın (ALTAV) desteklediği festivale binlerce izleyicinin katılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 14:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83