Konya’da Alanyaspor otobüslerine saldırıya taraftar tepkisi

Spor Toto Süper Lig’in 14’üncü haftasında temsilcimiz Aytemiz Alanyaspor, Atiker Konyaspor ile deplasmanda karşılaşmış, mücadele rakip takımın 2-0’lık galibiyetiyle son bulmuştu. Maç dönüşünde bazı Alanyaspor otobüsleri Konyasporlu taraftarlar tarafından taşlanarak saldırıya uğradı.

Konya’da Alanyaspor otobüslerine saldırıya taraftar tepkisi
Alanyaspor ve Konyaspor arasında geçen kısa süreli gerginlikle ilgili sosyal medyada yapılan eleştirilere Alanyaspor taraftarından tepki geldi.

 Alanyaspor taraftarlarından Fatih Arslan, yaşanan çirkin saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Arslan ‘Kamuoyuna Duyuru’ başlıklı açıklamsında, ”Değerli Alanyaspor taraftarı geçen cuma oynanan Alanyaspor- Konyaspor maçının ardından sanal alemde yazılıp çizilen bazı gereksiz açıklamalardan sonra basın açıklaması yapma gereği duydum. İki sene önce Alanyaspor’un sahasında gerçekleşen Konyaspor maçının ardından Konyaspor traftar otobüslerinin hemen hemen hepsinin camı kırılmıştı. Hatta hastanelik olan Konyalılar bile olmuştu. Aradan geçen zaman diliminde karşılıklı görüşmelerle ara yumuşatılmıştı. Cuma akşamı oynanan maçta ufak tefek atışmalar olsa da maç sonunda bireysel provokatörler tarafından otobüslerimize taş atılmıştır. Ancak otobüslerin camı dahi kırılmamıştır. Biz Alanyaspor taraftarı olarak bir kaç kişinin otobüsümüze taş atmasını bütün Konyaspor taraftarına mal edemeyiz. Kaldı ki bizler bize taş atana bile çiçek uzatmalıyız.Geçmiş yıllara dayanır ki Alanyaspor taraftarı 'FAİRPLAY' ödülü almış taraftardır ”şeklinde konuştu.

banner111

"BÜTÜN ALANYASPOR TARAFTARI BİRDİR"

Sanal alemde yönetime gelen eleştirilerin yersiz olduğunun altını çizen Arslan, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Taraftar ayırmaksızın benim için bütün Alanyaspor taraftarı birdir. Deplasmanlarda özellikle her zaman o şehri en son ben terketmişimdir. Ama bazı arkadaşlar dün sanal alemde yönetimede serzenişte bulundu. Yönetim bu maçta taraftarın istediği sayıda otobüs ayarladı. Öğrenci arkadaşların biletlerini yüklediler. Kaldı ki oradan geçen takım otobüsü içerisin de yönetim olmaz ayrıca takım otobüsünün de orada durması zaten doğru olmaz.Büyük Alanyaspor taraftar, bizler bu maçı unutup önümüzdeki maçlara bakmak zorundayız. Çünkü bizim mutlak galibiyetlere ve puanlara ihtiyacımız var. Kesinlikle ve kesinlikle bizler bu saat den sonra önümüzdeki maçlara odaklanmalıyız.”

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2018, 09:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83