KURULDAN ALANYASPOR'A MESAJ VAR

Antalya, ‘İl Spor Güvenlik Kurulu’ toplantısı Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Mestan Yayman başkanlığında toplandı. Yeni sezonda da önceki sezonlarda olduğu gibi yanıcı ve yakıcı maddelerin stadyum ve spor tesislerine alınmaması konusundaki mücadeleye öncelik verilecek.

KURULDAN ALANYASPOR'A MESAJ VAR

 2016-2017 yılının ilk toplantısında, spor saha ve tesislerde, düzenlenecek müsabakalarda alınacak güvenlik önlemleri ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından sunumlar yapıldı, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasına yönelik kararlar alındı.

banner111
"Tribünlerde meşaleye son"
Vali Yardımcısı Mestan Yayman ve toplantıya katılan diğer katılımcılar tarafından spor saha ve tesislerinde sıkça karşılaşılan patlayıcı, parlayıcı, yanıcı, (Meşale) veya yakıcı maddelerin tesis içerine sokulması sorununa yönelik alınan tedbirlerin 2016-2017 sezonunda kesin olarak uygulanacağı bu tür maddelerin tesislere, kesinlikle alınmayacağı, teşebbüste bulunanlara ağır yaptırımlar uygulanacağı özellikle vurgulandı.
Antalya sporda hızla ilerliyor
Antalya’da 380 spor kulübü, 114 bin 707 lisanslı sporcu, 18 bin 82 sporcunun faal olarak sporla ilgilendiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, “ 29 Haziran ve 01 Eylül 2016 tarihleri arasında Antalya ve 19 ilçesinde 35 spor branşı, 187 antrenörle 24 bin 300 çocuk spor yaptı ve Türkiye genellemesinde 2’nci sırada yer aldık. Yaz spor okulları için, imzalanan protokol gereğince, Büyükşehir Belediyesi spor malzemesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda bulunan spor salonları ve beden eğitimi öğretmeni desteği aldık. İl Müftülüğü aracığıyla, Camilerde Kuran kursuna katılan çocuklara spor yapma ,imkanı verdik “dedi.
"Spor ve şiddet bir arada olmaz"
Spor ve şiddetin bir araya gelmemesi gereken kavramlar olduğunu vurgu yapan Vali Yardımcısı Yayman, toplumun her kesimine sporda şiddetin önlenmesi amacıyla sorumluluk düştüğünün altını çizdi.
Yayman, Süper Lig'de mücadele edecek Antalyaspor ve Alanyaspor'a başarı diledi.
Antalya’yı uluslararası alanda temsil eden diğer spor branşındaki takımlar ve sporcularına başarı, sporseverlere de keyifli bir sezon dileyen Yayman, toplantının Antalyalılar için, faydalı olması temennisinde bulundu.
Toplantı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğünün sunumlarının ardından alınan kararların görüşülerek karara bağlanması ile sona erdi.
Mehmet Zeki Balcı Turizm Eğitim Merkezi Uygulama Otelinde düzenlenen, İl Güvenlik Kurulu Toplantısına, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Spordan Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şeran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ile ilgili kurum ve kuruluşların müdür ve başkanları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 18:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83