Milli sporcular Antalya’da yetişecek

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) 3. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye’ye örnek olacak “Antalyaspor Koleji” projesini anlattı. Kolejde tamamen altyapıya yönelik eğitim verileceğinin altını çizen Türel, “Türkiye’nin gelecekteki milli yıldızlarının yetişmesine katkı sağlayacağız” dedi.

Milli sporcular Antalya’da yetişecek

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl Antalya’da gerçekleşen Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (KASKF) 3. Başkanlar Kurulu Toplantısı ve Amatör Spor Kulüpleri Çalıştayı Belek’te başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile KASKF’in ortaklaşa düzenlediği çalıştaya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, futbol yorumcusu Erman Toroğlu, amatör spor kulüpleri yönetici temsilcileri katıldı. 

banner111
ANTALYASPOR’A MUHTEŞEM TESİS

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin amatör sporlara vermiş olduğu desteğin Türk sporuna yapılan önemli bir yatırım olduğunu belirtti. İkinci dönem Belediye Başkanlığı’nda daha çok amatör sporlara dayalı bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini anlatan Türel, “Tabi profesyonel kulüpleri de ihmal etmiyoruz. Bu noktada da desteğimizi tesisleşme yönünde sürdürüyoruz. Şimdi Antalyaspor’umuza yeni bir tesis kazandırıyoruz. Avrupa’da bile eşi benzeri olmayan bir tesisi Antalyaspor’a hediye edeceğiz. Altyapıya verdiğimiz desteğin bir ürünü olarak taçlandırmış olacağız. Aynısı Alanyaspor için de geçerli. Alanya’da da benzer bir projeyi planlıyoruz” dedi. 

ANTALYA’YA YENİ SPOR KOLEJİ

Antalya’da kurulmayı planladıkları, Türkiye’ye örnek teşkil edecek “Antalyaspor Koleji’ni anlatan Başkan Türel, Barselona’da yaptığı incelemeleri paylaştı. Altyapıya yapılan yatırımın, sporun geleceğine yapılan yatırım olduğunun altını çizen Türel, “Türkiye’de ilk kez bir Spor Koleji kuracağız ve tamamen altyapıya yönelik olacak. Çocuklarımızı 6 yaşından itibaren alacağız. Spor eğitimi verirken, Milli Eğitim’in verdiği müfredatla nitelikli bir eğitim de sunacağız. Böylece çocuklarımızı birkaç branşta yetiştirerek Türkiye’nin belki de gelecekteki milli yıldızlarının yetişmesine katkı sağlayacağız” diye konuştu.
Alan tahsisini aldıklarını, projenin dünyadaki örneklerini incelediklerini aktaran Başkan Türel, “Ben bir ay kadar önce Barselona Spor Koleji’ni inceledim yerinde. Barselona futbol takımının 11 oyuncusunun neredeyse 8’i 9’u bu okuldan mezun. Messi dahi 13 yaşında bu okula gitmiş ve orada yetişmiş. Türkiye’de bunun bir örneği yok. Bunun için gayret ediyoruz ve eminim ki Türkiye’de birçok yerde bu uygulanmaya başlayacak” dedi. 

DÜNYADA EŞİ YOK

Antalya’da kurulacak olan Spor Koleji’nin, Barselona Spor Koleji’den daha kapsamlı olacağını belirten Menderes Türel, şunları kaydetti: “Barselona Spor Koleji’ne gittiğimizde biraz da hayal kırıklığına uğramadık değil. Çünkü O tamamen bir futbol okulu nezdinde bir eğitim veriyor. Bizim ufkumuz, vizyonumuz biraz daha farklı.  Birçok branşta sporcular yetiştireceğiz. Avrupa’da tam bizim bu düşüncemizin muadili bir okul bulabilmek biraz zor. İstediğimiz gibi örnek bulamıyoruz ama Amerika’da bu düşünceye yönelik okulların benzerlerinin olduğu söyleniyor. Onları da göreceğiz gerektiğinde gidip bakacağız. Onlardan iyisini yapmak gibi bir hedefimiz var.”
Antalyaspor Koleji’nde genç sporcular için tüm detayların düşünüldüğünü, kolejin yatılı olacağını belirten Başkan Menderes Türel, sporcuların yeme içme alışkanlıklarına kadar tümüyle bilimsel bir değerlendirme kapsamında olacağını anlattı. 

Sporun önemine değinen Türel, kendisinin de haftada üç dört kez periyodik olarak sabah yürüyüşleri yaptığını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2016, 16:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83