Oceanman Türkiye 2019 Alanya'da başladı

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Uluslararası Açıksu Yüzme Yarışları Serisi Oceanman Alanya’ da başladı. Yarışlarda iki gün boyunca 23 ülkeden 660 sporcu mücadele edecek.

Oceanman Türkiye 2019 Alanya'da başladı
 4 kıtadan 18 ülkeyi kapsayan yarış, Oceanman Türkiye; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Yüzme Federasyonu ve Alanya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Keykubat sahilinde başlayan ilk gün yarışlarından 500 metre ‘Oceanman Kids’ çocuk mücadelesine 24’ü yabancı 100 çocuk katıldı. Bu kategoride amaç yüzücülerin sıralamasını tespit etmek değil onların spora olan ilgisini arttırmak amacıyla yapıldığı için katılımcıların tamamına madalya verildi. Alanya Sörf Kulübü, Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve Alanya Belediyesi’ne ait bir bot sporcular yüzme esnasında güzergah konusunda yönlendirdi. Bellerinde sporcuların su yüzeyinde kalmasın sağlayan “yüzme güvenlik balonu” bulunan yüzücüler ailelerinin ve sporseverlerin destekleri ile mücadele etti.
Her yaştan ve her seviyeden yüzücülerin katıldığı organizasyonda 3750 metre ‘Oceanman Team’ takım ve 500 metre ‘Oceanman Kids’ çocuk yarışlarının yanı sıra 1,5 / 5 / 10 kilometre yarışlarıda düzenlenmekte. 23 ülkeden 660 yüzücü, ‘ben de oradaydım!’ dediği yarışmada sporcuların 220’si yabancı uyruklu. Heyecan ve rekabetin en üst seviyede yaşanacağı Oceanman Türkiye, Dünya Finali’nde Yüzme Şansı da yaratacak.
TAKIM YARIŞLARINDA KÜRSÜYE ÇIKAN SPORCULAR

21’ i yabancı 90 sporcu takım kategorisinde mücadele etti. Takım Yarışları erkeklerde birinci rakiplerini geride bırakan Alanya Belediye 1 takımı oldu. İkinci Speedy Sturgeon ve üçüncü İstanbul Yüzme İhtİsas (İYİK) takımı oldu. Kadınlarda ise birinci Göztepe Ladies, ikinci Önemli Olan Katılmak ve üçüncü Swimtrio takımı oldu. Karışık takımda birinci Kocaklar, ikinci Alanya Belediye 2 ve üçüncü Nil Spor 1 takımı oldu. Dereceye giren sporcular plaketlerini Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel elinden aldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; başta Oceanman Türkiye Kurucu Ortağı Abdurrahman Açıkalın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

OCEANMAN ALANYA SPOR TARİHİNDE YERİNİ ALDI

Oceanman Türkiye Kurucu Ortağı Abdurrahman Açıkalın, “İlk kez düzenlenen bu organizasyona Alanya’nın dinamikleri sahiplendi. Açık su yüzme yarışları yeni bir organizasyon olarak Alanya spor tarihinde yerini aldı. Çok meşakkatli ancak çok renkli.” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel “Alanya ulusal ve uluslararası birçok spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Bu güzel organizasyonun Alanya’da gerçekleşmesini sağlayan herkesin emeğine sağlık. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.



SPORCULAR ALANYA KALESİ ÇEVRESİNDE YÜZECEK

Toros dağları ile Akdeniz’in maviliği arasında yer alan Alanya’da Keykubat ve Kleopatra arasındaki efsanevi 5 ve 10 kilometrelik parkuru tamamlamak için yüzücüler yarımada şeklinde ki Alanya Kalesi’nin etrafını dolaşmaları gerekiyor. Zorlu parkurda yüzücüler için su yüzeyinde mola ve beslenme alanları oluşturuldu.

Yarın gerçekleşecek yarış programı şöyle;

Yer: Keykubat Plajı

09.00 10K Oceaman Start                 

09.30 5K Half Oceanman Start

15.00 1.5k Ocean Sprint Start

17.00 Ödül Töreni

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2019, 23:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83