Safet Susiç A Spor'a konuştu

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direkörü Safet Susic, A Spor'a bir röportaj verdi ve birçok konu hakkında dikkat çeken sözler sarf etti.

Safet Susiç A Spor'a konuştu
Susic'in sözlerinden bazıları şöyle:

"Geçen seneki gibi, sezon sonuna kadar Süper Lig'de kalma mücadelesi vermek istemiyorum. Sezon ortasında sezonu kapatmayı düşünüyoruz. Daha yukarıda olmayı hak ediyoruz.

Love büyük bir oyuncumuz. Çok profesyonel bir oyuncu. Takımımızda olmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Çok başarılı bir oyuncumuz. Emre Akbaba çok yetenekli. Türkiye'deki en iyi oyunculardan biri. Teknik anlamda çok çok iyi bir oyuncumuz, çok çok iyi bir insan. Çok iyi bir profesyonel.

Türkiye'nin Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki performansı büyük bir hayal kırıklığı. Başlangıçta bana göre ilk iki sıra Hırvatistan ve Türkiye'ydi. Büyük bir hayal kırıklığı. Lucescu çok büyük bir teknik direktör. Zor bir durumda dahil oldu. Ukrayna maçından birkaç gün önce geldi. Çok büyük bir teknik direktör ama şartlar çok zordu kendisi için. Umarım bir dahaki elemelere kadar kalır ve daha başarılı sonuçlar alır.

Ben limite (Yabancı sınırlaması) karşıyım. Diğer ülkeler için de geçerli. Bazı İngiliz takımlarında İngiliz yok gibi. Gruplarını yine de lider olarak tamamladılar. Yabancılar bir engel değil. Avrupa'daki İngiltere gibi ülkerin takımlarında çok fazla imkan var. Onlarla rekabet zor Türk takımları için. 

Şampiyonluk Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında gider diye düşünüyordum. son haftalarda Galatasaray'ın kadroya kattıkları oyuncularla şampiyonluk şansı yükseldi. 5 puanlık fark var. Bence favori Galatasaray bu sezon.

Alanyaspor olarak Avrupa kupaları hedefimiz yok. Sadece 2. yılımız. İlk sene ligde kalmak istiyorduk, bu sene biraz daha iyisni hedefliyoruz. UEFA Kupası'nı hedeflemiyoruz.

96'da Türkiye'ye geldiğimde 4 tane büyük takım vardı, çok büyük oyuncular vardı. 20 yıl geçti. 20 yıl önce daha kaliteli oyuncular vardı Türkiye'de bugünü kıyaslarsak. Türkiye'de özel bir anım yok ancak her geldiğimde çok iyi karşılanıyorum. Burada çalışmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Boşnaklarla birbirine çok benziyor Türkler. Eski nesilden beğendiğim teknik direktör Sir Aex Ferguson. Futbola yenilikler katan Guardiola'yı çok beğeniyorum. Fatih Terim ve Şenol Güneş'i çok beğeniyorum Türkiye'den.

Türkiye'deki hakemleri eleştirmiyorum. Şikayetçi de değilim. Bence eleştirilecek bir durum yok. Hakemler oyuncular kadar hata yapmıyorlar. Bence eleştirilecek bir durum yok. Hakemlerin hata yapabileceğini kabul etmek lazım çünkü birkaç santimle oluşan hatalar oluyor. Hata yapabilirler, bunu bir mesaj olarak kabul edebiliriz oyunculara. Bir haksızlık var hakemlere karşı. Bir takım mağlup olduğunda ilk suçlanan kişi hakem oluyor.

Altyapı sorunu futbol okulları ile çözülecek bir olay. Genç yaştaki oyuncular için kaliteli teknik direktörler göreve gelmeli. Okullara yatırım yapmak gerekiyor diye düşünüyorum.

Bir mucize gelişti Trabzonspor maçında. 3-1 yenikken oyuncularımdan daha fazla gol yememelerini diledim. Bir mucize gelişti.

Yugoslavya dağılmasa şu anda, benim zamandan daha iyi bir durumda olacağımızı düşünmüyorum. Zamanında çok büyük oyunculara sahiptik ama bir eksiğimiz vardı. Onun çok fazla değişebileceğini sanmıyorum.

Kaliteli bir lig Süper Lig. Çok gollü bir lig, hareketli bir lig. Tek negatif durum Türkiye'nin Dünya Şampiyonası'na katılamayacak oluşu. Umarım Avrupa Şampiyonası'na katılırlar.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 12:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83