Salih Uçan'dan koronavirüs açıklaması

Salih Uçan'dan koronavirüs açıklaması
Süper Lig'in yayıncı kuruluşu BeİN Sports Haber kanalına görüntülü bağlantı ile katılan Alanyaspor'un başarılı orta saha oyuncusu Salih Uçan, sahalara biran önce dönmek istediğini ve koronavirüs salgınının biran önce bitmesi için dua ettiğini söyledi.
Aytemiz Alanyaspor'un orta sahadaki başarılı ismi Salih Uçan, Süper Lig'in yayıncı kuruluşu BeİN Sports haber kanalına önceki akşam canlı bağlantıda soruları yanıtladı. Salih Uçan, liglerin ertelenmesi ve idmanların bireysel olarak devam kararından sonra evdeki kalmanın çok sıkıcı olduğunu söyledi. Salih, “Ben de bütün takım arkadaşlarım gibi, tüm sporcular ve tüm vatandaşlarımız gibi evdeyim. Evde kalıyoruz. Bol bol meyve yiyoruz. Bol bol salata yemeye çalışıyoruz. Ama tabi ki arada dışarıdan da yemek söylüyoruz. Zor bir süreç. Evde oturmak gerçekten sıkıcıymış. Bu da hepimiz için bir sınav oldu” dedi.

“İDMAN PROGRAMIMIZ VAR”

Salih Uçan, Teknik Direktör Erol Bulut'un kendilerine idman programı verdiğini belirterek, bireysel antrenman ile ilgili şunları söyledi: “İlk bakan ve federasyon başkanları lige ara verildiğini açıklamasının ardından bize beş günlük bir izin verildi. Kulübümüzde evimize bisiklet yolladı. Telefondan haberleştiğimiz grubumuzdan da hocalarımız idman programını attı. Bu program dahilinde çalışıyoruz. Şuan için böyle devam ediyoruz.”

“EURO 2021'DE ŞANSIMIZ AÇIK”

A Milli Takımla ile ilgili bir soruya ise Salih Uçan, “Milli takımda sakatlanan oyuncular çok önemli isimlerdi. Çok iyi bir birliktelik oldu milli takımda. Genç milli takımlarda hepimiz birlikte oynadık. Sakatlık bir oyuncunun en istemeyeceği şeydir. Oynamayınca üzülüyorsun ama sakatlık yaşayınca çok daha fazla üzüntü oluyor. Sakatlarımızın iyileşmesi için erteleme iyi oldu ama insanlık için çok kötü bir dönem oldu. İnşallah bu zor dönemi en çabuk şekilde atlatırız. İnşallah A Milli takımda sakatlığı bulunan arkadaşlarımızda en çabuk şekilde döner. 2021'e de çok iyi bir kadro oluşacağını düşünüyorum. Ve şansımızın açık olduğunu düşünüyorum” diye cevap verdi.

“DUA EDİYORUM”

Alanyaspor'un ligde ve kupada çok iyi bir ivme yakaladığına dikkat çeken Salih Uçan, karantina sürecinin biran önce tamamlanıp sahalara dönmek istediklerini söyledi. Salih, karantina süreci ve futbolcu psikolojiyle ilgili de şöyle konuştu: “Psikolojik olarak çok zor bir durum. Çünkü antrenmana gidiyorsun, sahaya çıkıyorsun, mücadeleye giriyorsun. Yani sevdiğin sporu yaptığın için içinde bir eğlence var. O yüzden keyfin yerinde olur ama evde takılı kalmak sürekli evin içinde olmak psikolojik olarak çok zor. Şöyle söyleyeyim. Lig ertelenmeden önce seyircisiz bir maç oynamıştık. O hafta içi antrenmanları, benim kendi gözlemimi söyleyeyim; Kimse futbolu oynanacak maçı düşünemiyordu. Kendim de dahil. Her dakika koronavirüsünü konuşuyoruz falan. Psikolojik olarak çok zor bir durumdan geçiyoruz. Biz Alanyaspor olarak inanılmaz bir ivme yakalamıştık. İnşallah bu durum çok daha fazla devam etmez. Çünkü biz dediğim gibi ivme yakalamıştık. Evde ne kadar idman yapsak ta sahadaki o ikili mücadeleler olmayınca o tempoyu yakalayamazsın. Umarım o süreç çok fazla uzamaz. Hemen sahalara döneriz ümit ediyorum. Dua ediyorum ve hem ligde hem de kupada yolumuza devam ederiz. Bizde işimizi yapmaya başlarız. Çünkü çok iyi gidiyorduk.” 

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2020, 23:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83