8. Şehircilik ve Teknolojiler Fuarı başlıyor

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Antalya City Expo Şehircilik ve Teknolojiler Fuarı ile yerel yönetimler sempozyumu, 28-30 Mart tarihinde düzenlenecek. Bu yıl 15 bin üzerinde ziyaretçinin hedeflendiği fuara yurt dışından 20 ülkenin heyetleri de katılım sağlayacak.

8. Şehircilik ve Teknolojiler Fuarı başlıyor
Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliğinin işbirliği ile bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Antalya City Expo Şehircilik ve Teknolojiler Fuarı ve eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek yerel yönetimler sempozyumu, 28-30 Mart tarihleri arasında Antalya EXPO Center’da kapılarını ziyaretçilere açacak. Fuar öncesi Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) ve Kepez Bedlediye Başkanı Hakan Tütüncü, gazetecilerle bir araya gelerek düzenlenecek olan fuarla ilgili bilgiler paylaştı.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuara büyük bir heyecanla hazırlandıklarını ifade eden Tütüncü, gerçekleştirilen genişleme faaliyetleri sonrasında AKBB’nin bölge dışındaki illeri de bünyesine katarak sayısını 66’a yükselttiğini söyledi. 66 Belediyenin tümünün fuara katılacağını belirten Tütüncü, "Bunların yanında Türkiye’nin farklı yerlerinden büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri başta olmak üzere birçok belediye de kendi bölgesinde üretmiş olduğu farklı şehircilik hizmetlerini bu fuarda tanıtacak ve stantlar açacak. Bu büyük bir mutluluk vesilesi” diye konuştu.

AKBB’nin en önemli hedeflerinden birisinin belediyelere farklı bir ufuk ve değişik bir vizyon ortaya koyabilmek olduğuna dikkat çeken Tütüncü, fuarda satın alıcılar ile tedarikçileri bir araya getireceklerini söyledi. Yaklaşık 150 tedarikçinin fuara katılacağını belirten Tütüncü, “Belediyelerimizin geçen 1 yıllık zaman zarfında yeni olarak üretilen ürünleri de görmek aynı anda izleyebilme ve karşılıklı değerlendirebilme imkanına sahip olacak. Belediyeciler çok iyi bilirler ki önemli olan şey esinlenmektir, bunun içinde farklı örnekleri görmektir. ‘Acaba ben neler yapabilirim, hemşerilerime nasıl iyi hizmet üretebilirim’ arayışı içerisinde olan belediyeler için adeta bulunmaz bir fırsat” dedi.

Fuara Türkiye’den 3 bin üzerinde projesyonel ziyaretçinin de katılım sağlayacağına kaydeden Tütüncü, bin kişinin 5 yıldızlı otellerde konaklayacağını ve bunun Antalya turizm ve ekonomisi yönünden olumlu olacağını dile getirdi.

AKBB olarak 4 yıldır fuarı organize ettiklerini hatırlatan Tütüncü, amaçlarının fuarı şehircilik anlamında marka haline getirmek olduğunu söyledi. Bu yılki ziyaretçi hedefini 15 bin üzerinde gördüğünü dile getiren Tütüncü, “Bu yıl bu sayının da üzerine çıkacağımızı düşünüyorum. Biz 4 yıl önce City Expo Fuarı’nı Antalya’nın şehircilik anlamında yeni bir markası yapma hedefini kendimize koymuştuk. Geldiğimiz noktada büyük bir heyecanla bu fuarın düzenleniyor olması, Türkiye ile paylaşılıyor olması ve yine tüm Türkiye’de Antalya adına lobi faaliyetlerinin yürütülmesi, bölgemiz adına büyük bir kazançtır. Şehircilik anlamında, belediyecilik anlamında biz Antalya’ya yeni bir marka armağan etmeye çalıştık. Geldiğimiz noktada gösteriyor ki bunu iyi bir şekilde başardık” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 11:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83