Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı

Belediyeciliği güncel teknolojilerle buluşturmayı hedefleyen 8. Antalya City Expo-Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, ANFAŞ Expo Center’de açıldı.

Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı
Türkiye Belediyeler Birliğinin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) koordinatörlüğünde 8’inci kez düzenlenen fuar Antalya'da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılışta konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, dünya nüfusunun yüzde 80’inin şehirlerde yaşadığını kaydetti.

Şehirlerin artık insanlığın en önemli yaşam ve buluşma merkezi olduğunu altını çizen Vali Karaloğlu, "Şehirlerin iyi yönetilmesi, şehirlerde günün teknolojilerinin kullanılması, yaşam kalitesini arttıracak etkinliklerin yapılması insanlık için çok önemlidir. Günümüzde artık teknoloji hayatımızın her alanında var ve yaşamımızı kolaylaştırıyor ve yaşam kalitemizi yukarı çekiyor. Artık şehirlerde son dönemde moda olan akıllı şehir şehir gibi kavramların ötesine geçip sanayide kullandığımız, sanayi 4.0 benzeri şehircilik dört sıfır kavramını da kullanma zamanının geldiğini biliyorum" diye konuştu. 

"Teknolojiler yakından takip ediliyor" 

Dünyada şehirlerde insansız araçların kullanılmaya başlandığını belirten Karaloğlu, "Bizim de ülke olarak dünyanın gerisinde kalmamamız için şehir teknolojileri konusunda meselelerimizi gündemde tutmak bu ve benzeri etkinliklerde, hem teknolojileri yakından takip etmek hem de belediyeciliğimizi geliştirme noktasında, bilgi ve tecrübe paylaşımı, iyi örnekleri aramızda yayma noktasında yaptığımız fuarlar önemlidir. Belediyeler arasındaki bilgi paylaşımı çok önemlidir. Dünyadaki belediyeler ve şehirlerdeki yenilikleri de yakından takip etmeliyiz. Bu fuar nedeniyle belediyeler arasındaki güzel örneklerin yaygınlaştırılması, tecrübelerin paylaşılması adına önem taşıyor" dedi. 

"Her yıl daha büyüyen belediyecilik fuarı Antalya için istikbal vaat eden bir marka haline gelme aşamasındadır" 
Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, 8’inci kez Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’nı açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akdeniz Belediyeler Birliğinin Antalya için çok özel bir çalışmayı her yıl güçlü şekilde büyüterek yoluna devam ettirdiğini dile getiren Tütüncü, "Belediyecilikle ilgili her yıl farklı bir tema kapsamında bir araya gelmek, belediyelerimizin ortaya koyduğu hizmet noktasındaki özel projeleri tetkik etmek ve belediyecilere hizmet ve imkan sağlayan tedarikçileri yıl içerisinde ortaya koyduğu yenilikleri burada farklı bir gözle görmek bu fuarın en önemli amaçlarındandır. Fuarın bir diğer amacı ise belediyecilik noktasında bürokrat arkadaşlarımızın zaman içinde elde ettiği bilgileri paylaşacağı ortamları oluşturmaktır. Her yıl daha büyüyen belediyecilik fuarı Antalya için istikbal vaat eden bir marka haline gelme aşamasındadır" dedi. 

"115 katılımcı var" 

4 yıl önce Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini üstlendiğini anımsatan Hakan Tütüncü, "Daha önce bu görevi Konyaaltı Belediye Başkanımız Muhittin Böcek sürdürüyordu. En önemli işlerden biri bu belediyecilik fuarının Antalya’ya kazandırılmasıydı. O dönemde bu fuarın düzenlenmesi için katkı sağlamıştım. Şimdi ise bu fuarı nasıl ileriye taşıyabilirizin arayışı içinde olduk. Önemli olan bu güzellikleri büyütmektir. Türkiye’deki bütün belediye birlikleri ziyaret edildi. Büyükşehir belediye başkanları da davet ediliyor. 900’den fazla misafiri burada Antalya’da 3 gün boyunca misafir ediyoruz. Şehrimize farklı bir etkinliği kazandırabilmenin arayışı içindeyiz. Bu güzel fuar her geçen gün daha da güzelleşecek. Bu bakış açısı ile Akdeniz Belediyeler Birliği bu fuarı geliştirme yönünde irade ortaya koyacak. 115 katılımcı yer alıyor. 45 belediye diğer kısmı da belediyelere hizmet sağlayan tedarikçi dostlar. Önümüzdeki yıllar çok daha güzel bir fuar olacak" ifadelerine yer verdi. 

"Belediyecilikte mazeret olmaz" 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ruhi Beşiktaş da, belediyeciliğin çözüm sanatı olduğuna dikkat çekerek, "Belediyecilikte mazeret olmaz. Biz bu anlayışla hizmet ediyoruz. Başarılı çalışmaların meyvesini alıyoruz. Hizmetlerimiz halkımızı tarafından gösteriliyor. Alt yapı sorunu olmayan bir belediyeyiz. Sadece kent merkezinde değil tüm ilçelere hizmet götüren dağları delen, suyu olmayana su, yolu olmayana yol, işi olmayana iş, aşı olmayana aş götüren belediyeyiz. Sosyal projelerimizle belediyecilikte varacağımız son noktadayız" dedi. 
Belediyelerin her yıl yeni ürünler görme, inceleme, değerlendirme imkanına sahip olduğu fuarda, 45’i belediye 70’i tedarikçi firma olmak üzere 115 katılımcı yer alıyor. Fuara; Fas, Kosova, Makedonya, Irak, İran, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Umman, Lübnan, Karadağ, Ukrayna, Arnavutluk, Cezayir, Ürdün, Suudi Arabistan, Çin ve Kuveyt'ten delegeler katılım sağlıyor. 

3 gün sürecek fuarda, 3 bini profesyonel olmak üzere 15 binin üzerinde ziyaretçinin katılım göstermesi bekleniyor. 

Yeni ürün grupları ziyaretçilere sunulacak 

Firmalar, fuarda belediye ve ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park- bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, altyapı su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik ve bakım ekipmanları, ses, ışık ve görüntü ekipmanları, spor tesisi ve spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği, elektrik, elektronik, bilgisayar otomasyon, yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi yeni ürün gruplarını ziyaretçilere sunacak.
 
Fuarın açılışına, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ruhi Beşiktaş, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Taş, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ. (ANFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, belediye ve tedarikçi firma temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 14:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83