MİLYONLARCA E-POSTA HESABI SIZDI

Önde gelen eposta sağlayıcılarına ait çok sayıda kullanıcı bilgisi, internete sızdı. Sızan bilgiler içinde kullanıcı adları, eposta adresleri ve parolalar var.

MİLYONLARCA E-POSTA HESABI SIZDI

 Sızıntıyı keşfeden Hold Security, sızan bilgilerin çoğunun daha önce ortaya çıkmamış olduğuna inanıyor. Firmanın yaptığı analizlere göre sızan veri içerisinde 272 milyon eşsiz kullanıcı adı-şifre çifti bulunuyor. Bunların 42,5 milyonunun daha önce sızmadığı ileri sürülüyor.  Hold Security sızan tüm verileri ücretsiz olarak edinebildiğini, hacker'ın başta 1 dolar istediğini ancak daha sonra anlaştıklarını söylüyor. Hacker'ın çok az para veya hiç para istemeden verileri sağlamış olması, sızıntıya ilginç bir boyut katıyor.

banner111
Sızıntı içerisinde 57 milyon Mail.ru, 40 milyon Yahoo Mail, 33 milyon Hotmail, 24 milyon Gmail hesabına ait oturum açma bilgilerinin yer aldığı ileri sürülüyor. Mail.ru yaptığı açıklamada hesapları kontrol ettiğini ve sahiplerini uyaracağını söylerken Microsoft, Google ve Yahoo durumu incelemekte olduklarını iletiyorlar.



Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 13:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83