REZERVASYON PATLAMASI YAŞANIYOR

Küresel seyahat sektörünü zora sokan terör olayları, ‘güvenli’ destinasyonlara dönük talepte büyük artışa sebep oldu. Ocak ayında, Batı Akdeniz bölgesinde bulunan destinasyonlarda patlama yaşanırken, pek çok tesis yaz aylarına dönük kapasitesini şimdiden doldurdu.

REZERVASYON PATLAMASI YAŞANIYOR

 İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) tarafından yapılan açıklamaya göre, İngiliz turistlerin İspanya’ya dönük rezervasyonları, ocak ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında artış gösterdi. Portekiz rezervasyonları yüzde 32 oranında artarken, Kıbrıs yüzde 14, Malta ise yüzde 15 oranında artış gösterdi.  ABTA sözcüsü, konuya dair yaptığı açıklamada, ‘’Küresel emniyetsizlik hissi, insanların daha önce ziyaret ettikleri ve güvendikleri destinasyonlara doğru yönelmesine sebep oluyor. Bu durum özellikle Batı Akdeniz’e dönük talep artışı yaşanması ile sonuçlanıyor.’’ şeklinde konuştu. İngiliz seyahatçilerin bu eğiliminde, euronun diğer para birimleri karşısında değer kazanmasının da etkili olduğu belirtiliyor.

banner111
PEK ÇOK TESİS TEMMUZ-AĞUSTOS AYI KAPASİTELERİNİ DOLDURDU 

2014 yılında 12.2 milyon İngiliz’in ziyaret ettiği İspanya, İngiliz turistlerin en popüler destinasyonu olma özelliğini koruyor.  İspanya’nın en popüler bölgelerinden olan Balerik Adaları’nda faaliyet gösteren otelciler, İbiza ve Mayorka’da bulunan pek çok tesisin temmuz ve ağustos aylarına dair kapasitelerini şimdiden doldurduğunu belirtiyor. 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 16:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83