Twitter'da o özellik sonlandırıldı

Twitter'da o özellik sonlandırıldı
Sosyal medya platformlarından Twitter'da bir dönem sona erdi. Firma SMS bağlantı özelliğini sonlandırdı.

Twitter önceki gün radikal bir adım atarak bir özelliğinin fişini çekti. Platform kullanıcıların SMS mesajları yoluyla tweet almalarını sağlayan özelliğini kapattığını duyurdu.

Zira şirket ilk kurulduğunda karakter sınırını 140 olarak belirlemiş ve platform 140 karakterlik tweet'ler göndermek ve almak için SMS sistemi etrafında inşa edilmişti.

Özelliğin kaldırılması ise gelişen bir olay sonrası gündeme geldi. Söz konusu özelliğin geçtiğimiz günlerde güvenlik açıklarına neden olduğu anlaşılmıştı. Kullanıcıların SMS mesajları aracılığıyla tweet atabildiği bu özellikte yer alan bir güvenlik açığından dolayı platformun CEO’su Jack Dorsey'in hesabının hacklenmişti.

Chuckle Squad isimli bilgisayar korsanları grubu bu özellikteki güvenlik açıklarından yararlanarak Twitter CEO’su Jack Dorsey’in hesabını ele geçirmiş ve buradan ırkçı mesajlar yayınlamıştı.

Bunun üzerine Twitter ilgili özelliği bünyesinden tamamen kaldırdığını duyurdu. Twitter ayrıca milyonlarca hesabı da silerek platform üzerinde temizlik yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2020, 10:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83