5 bin Rus Alanya'da seçim yapıyor

Rusya'da 18 Eylül'de gerçekleştirilecek olan parlamento seçimleri nedeniyle Alanya'da yaşayan Rus vatandaşları önseçim için sandık başına gitti.

5 bin Rus Alanya'da seçim yapıyor

 Alanya'nın Mahmutlar MahallesiKültür Merkezi'nde saat 10.00'da başlayan oy kullanma işlemleri sırasında Rusya Antalya Başkonsolosluğu'ndan Konsolos Alexey Shivanov da hazır bulundu. Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz, Alanya'da yaşayanların oy kullanmasının büyük bir şans olduğunu söyledi. Gündüz, "Konsolos Shivanov'a da teşekkür ediyorum" dedi.

banner111
'RUSLAR İÇİN KOLAYLIK SAĞLANDI'

Konsolos Shivanov da, "Alanya'da önseçim yapılıyor. Rusya'da parlamento seçimleri 18 Eylül'de yapılacak. Bugün burada yaşayan Rus vatandaşları için bir kolaylık sağlayacak şekilde bir önseçim düzenledik. Sandıklarımız mühürlü. Her şey gereği gibi yapıldı. Umarız bugün buraya Mahmutlar ve Alanya'nım genelinde yaşayan Rus vatandaşları akın akın gelecek" şeklinde konuştu.

MUHTAR MEMNUN

Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top ise, "Haftaya Rusya'da yapılacak seçim için bugün bir önseçim yapılıyor. Alanya bölgesinde yaşayan tüm Rus vatandaşları Mahmutlar'da oy kullanıyor.  Bu Mahmutlar'ın bir ayrıcalığı. Biz ne kadar turistik bir merkez olsak da neredeyse burada Türklerden sonra en çok Ruslar yaşıyor. Biz memnunuz. Ruslar da şanslı. Konsolos Shivanov da burada. Ruslara kolaylık sağlandığı için teşekkür ederim. Alanya bölgesinde yaşayan 5 bine yakın Rus vatandaşı bugün oy kullanacak" diye konuştu. Alanya'daki oy verme işlemi saat 16.00'da sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2016, 12:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83