'700 BİN RUS TURİSTİ GETİREBİLİRİZ'

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ, Rusya'dan charter uçuşlarının başlamasıyla birlikte Antalya'ya kalan 4,5 aylık turizm döneminde 500 bini aşkın hatta ek seferlerle 700 bine yakın Rus turistin gelebileceğini vurguladı.

'700 BİN RUS TURİSTİ GETİREBİLİRİZ'

 Kızıldağ, 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Türkiye-Rusya ilişkilerinin olumlu bir rotaya girdiğini, Rusya'dan Antalya'ya tarifeli uçak seferlerinin başladığını ve turizmde belli bir canlanma yaşandığını belirtti. Kızıldağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmesinin, iki ülke arasında ticaret yapan sektörleri olduğu gibi turizm sektörünü de olumlu etkilediğini kaydetti.

banner111
İki ülke arasındaki ilişkilerin 15 Temmuz darbe girişiminden önce iyileşmeye başladığını aktaran Kızıldağ, Rusya’dan tarifeli uçakların gelmeye başlamasının sektörü heyecanlandırdığını dile getirdi.

"Yüksek dönemde 1 ay kaybettik"

"Hem turizm hem de tarımdan gıdaya, inşaattan tekstile bütün sektörler açısından çok pozitif gelişmelerin olacağını bekliyorum" diyen Kızıldağ, "Türkiye ve Rusya birbirine çok yakın iki ülke. Yıllara dayalı geleneksel ilişkilerimiz var. İki ülke liderlerinin açtığı bu yolda sektörler olarak bizler de çok hızlı ilerleme yaparsak mesafeleri bir an önce kapatıp hedeflere doğru gidebileceğimizi düşünüyorum. Darbe girişimi olmasaydı Türkiye'ye gelen Rus turist sayısının 1 milyonu aşmasını bekliyorduk" dedi.

"Belki 700 bini buluruz"

Turizmde 'yüksek sezon' denilen dönemde bir ay kaybettiklerini işaret eden Kızıldağ, "Bu nedenle hedefin küçülmesi söz konusu. Ben yine de charter uçuşları başlarsa 500 bin rakamını aşarız diye düşünüyorum. Bir de sezonun ekim sonu hatta kasım ortalarına kadar uzaması söz konusu olabilir. Böyle bir durumda bir de yılbaşına doğru ek uçuşlar konulabilir. Bu pozitif havanın Rus halkı tarafından da çok iyi değerlendirileceğini tahmin ediyorum. Onların da Türkiye'ye yönelik bir hasreti var. Bu ivmeyle inşallah belki de 700 binleri zorlarız diye düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.
Rus pazarı açısından 2017 yılında daha çok umutlu olduklarını açıklayan Kızıldağ, "İki ülke ilişkilerinin yanı sıra Rusya ekonomisi de toparlanırsa önümüzdeki yıl Rus turist sayısının tekrar 3 milyonun üzerine çıkabilir" dedi.
Kamu personelinin izin yasağının kaldırılmasıyla yurt içi rezervasyonların başladığını belirten Kızıldağ, "İptal edilen rezervasyonlarda tekrar dönüşler var, yeni rezervasyonlar da alınmaya başlandı. Kurban Bayramı ile ilgili umutlu bir beklentimiz var" diye konuştu.

Kızıldağ, darbe girişiminden sonra İran tarafından seyahat acentelerine konulan tur bilet satış yasağının kaldırılmasının sonrası olumlu bir gelişme olduğunu aktararak, bu ülkeden iki ay içinde 200 bin turistin getirilebileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 16:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83