80 YAŞINDA TATİLİNİ 37 YILDIR KARAVANDA YAPIYOR

Ankara’da yaşayan 80 yaşındaki Rafet Çetin, 37 yıldır tatillerini karavanda yapıyor. Yılın 7 ayını karavanda geçiren Çetin, bugüne kadar binlerce kilometre yol kat ettiğini belirtti.

80 YAŞINDA TATİLİNİ 37 YILDIR KARAVANDA YAPIYOR

 1979 yılından sonra tatilini karavan içerisinde yapmaya karar veren Rafet Çetin, 37 yıldır 3 metre uzunluğunda, içerisinde yatak, mutfak, oturma alanı bulunan karavanda kalıyor. Karavanlara ilk defa Almanya’da çalışırken ilgi duyduğunu aktaran Çetin, tatillerini genellikle Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde yaptığını kaydetti. Evli ve iki çocuk babası olan şoför emeklisi Çetin, bugüne kadar Türkiye’nin bir çok ilini gezerek karavan üzerinde binlerce yol kat ettiğini söyledi. Emekli olduktan sonra yılın 7 ayını karavan içerisinde geçirdiğini kaydeden Çetin, "1979 yılında herkes ev alırken ben gittim karavan aldım. Karavan aldığım için herkes bana gülüyordu" dedi.

banner111
"7 ay karavan içerisinde yaşıyorum"

Karavan almaya 1979 yılında karar verdiğini aktaran Çetin, "37 yıldır tatillerimi karavanda yapıyorum. İlk tatilimi 1979-1992 yılları arasında Muğla taraflarında yaptım. 1992’den sonra ise Antalya’ya gelmeye başladım. Yaz ayları çok sıcak olursa Ege taraflarına geçerim. Çalışırken de tatillerimi her zaman karavan üzerinde yaptım. 7 ay karavan içerisinde yaşıyorum. Nisan ayında geliyorum, havalar soğuyana kadar burada kalıyorum. Eşim rahatsız olduğu için bana eşlik edemiyor. Ara sıra yanıma geliyor. Bir kızım bir de oğlum var" dedi.

"Bütün Akdeniz ve Ege sahillerini geziyorum"

Karavanla Türkiye’de bir çok ili gezme fırsatı olduğunu belirten Çetin, "26 yıl römork karavanım vardı, onu kamyonla çekiyordum. 2005 yılında bu karavanı aldım. Binlerce kilometre yol gittim. Şuan ne kadar yola gittiğimi bilmiyorum. Antalya’dan direkt Ankara’ya gitmiyorum. Bütün Akdeniz ve Ege sahillerini geziyorum. Nerede deniz ve göl varsa ben oraya gittim. Orada bir gün iki gün yattım. Karavan tatilinde konaklama sıkıntınız olmuyor. İstediğiniz yerde istediğimiz şekilde kalma imkanımız var" diye konuştu.

"Hiçbir şeye bağımlı değilsin"

Karavan içerisindeki ihtiyaçlarını marketlerden karşıladığını aktaran Çetin, "Daha sonra ise kendim karavan içerisinde yemeklerimi yapıyorum. Karavanımın içerisinde yatağım, tuvaletim, ocağım dolabım yani bir insan için ihtiyaç olan bir çok şey var. Karavanda tatil yapmak zor değil aksine çok kolay. Her gittiğim yerden onlarca arkadaş edindim. Antalya’da olsun Muğla’da olsun bir çok arkadaşım var. Onlar ziyarete geliyor, onlarla sohbet ediyoruz. Yüzmek istediğim zaman denize giriyorum. Karavanın içerisi sürekli serin oluyor. Denizden temiz hava almamı sağlıyor. Hiçbir şeye bağımlı değilsin. Ne yapmak istersen onu yaparsın" dedi.



Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2016, 11:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83