AHLAKSIZ AFİŞLERİ ÇAVUŞOĞLU KALDIRTTI

Alanya'nın kardeş şehri Schwechat sınırlarında bulunan Viyana Havalimanın'da yaşanan afiş rezaleti Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun devreye girmesiyle sona erdi.

AHLAKSIZ AFİŞLERİ ÇAVUŞOĞLU KALDIRTTI

 Avusturya, ‘Bu kadar da olmaz’ dedirten bir çirkinliğe imza attı. Viyana Havalimanı’ndaki panoya “Türkiye’de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor” ahlaksız yazısı yazıldı. Çirkin yazı, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun girişimiyle kaldırıldı.

banner111
 
Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan “Türkiye tatiline gitmeyin?" afişine izin veren Avusturya, bu kez daha büyük bir rezilliğe imza attı. Avusturya'nın başkenti Viyana'daki havalimanında “Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriliyor" yalanının yer aldığı ahlaksızca yazı, elektronik duyuru panosuna yansıtıldı.
Viyana Havalimanı'ndaki çirkin yazı, Kronen Zeitung gazetesinin  haberlerinin yayınlandığı ekranda gösterildi. Avusturya, daha  sonra kaldırılan yazıyla, turizm sezonunda Türkiye'yi kötüleme  amacının da ötesine geçip, alçakça ve iğrenç bir iftiraya imza attı.
Viyana Havalimanı'ndaki çirkin yazı, Kronen Zeitung gazetesinin haberlerinin yayınlandığı ekranda gösterildi. Avusturya, daha sonra kaldırılan yazıyla, turizm sezonunda Türkiye'yi kötüleme amacının da ötesine geçip, alçakça ve iğrenç bir iftiraya imza attı.

ÇAVUŞOĞLU DEVREDE

Viyana Havalimanı'nda Türkiye ile ilgili ahlaksız yazının yayınlandığı yönündeki bilgiler üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuya müdahale etti. Çavuşoğlu'nun direktifiyle harekete geçen Avusturya'daki Türk Büyükelçiliği yazının kaldırılmasını sağladı. Öte yandan Avusturya Maslahatgüzarı da, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Türkiye'nin tepkisi dile getirildi. Avusturya, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından ihaneti protesto eden vatandaşların evlerine Türk bayrağı asmasını yasaklamıştı.

KARDEŞ ŞEHİR ANLAŞMASI İPTAL OLABİLİR!

Bilindiği gibi Viyana Havalimanı'nın Alanya'nın Avusturya'daki kardeş şehri Schwechat'ta bulunması nedeniyle, Alanya Belediye Meclisi konuyu geçen ay yapılan meclis toplantısında ele almış, konunun araştırılmasıyla ilgili bakanlıklara başvurulma kararı almıştı. Meclis, bu afişin asılmasında kardeş şehir Schwachat'ın kusurlu olması halinde kardeş şehir anlaşmasının iptal edilmesi konusunda mutabık kalmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 10:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83