Alanya-Almanya uçuşları başlıyor!

Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, 2017'de tarihinin en büyük cirosunu gerçekleştirdi. SunExpress, 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 17 büyüyerek 1 milyar 154 milyon euro'luk (4 milyar 751 milyon TL) gelir elde etti. 2017 yılında taşınan yolcu sayısı 8,8 milyon olurken, doluluk oranı ise yüzde 84 olarak gerçekleşti.

Alanya-Almanya uçuşları başlıyor!
Sun Express ceosu Jens Bischof, SunExpress'in güçlü finansal yapısıyla istikrarlı büyümesini sürdürmeye devam ettiğini belirtti. Jens Bischof, “SunExpress, 2017'de 1 milyar 154 milyon euro ile tarihinin en yüksek cirosunu elde ederek, 2016 yılına göre yüzde 17'lik büyüme gerçekleştirdi. Yolcu sayımızı, önceki yıla göre yüzde 11 artırarak 8,8 milyon yolcuya çıkardık, doluluk oranı ise yüzde 84 oldu" dedi. Hem Akdeniz hem de Ege bölgelerine tarifeli seferlerle en fazla turist getiren hava yolu şirketi olduklarını belirten Bischof, “2018 yaz tarifemiz ile Avrupa'dan Türkiye'ye kapasitemizi, özellikle Antalya ve İzmir başta olmak üzere ciddi oranda artırdık. Ayrıca, Anadolu uçuşlarımıza yeni güzergahlar ekledik ve frekansları önemli ölçüde arttırdık. Toplam yüzde 20'lik kapasite artışı ve 5 milyondan fazla koltuk ile Avrupa'dan Türkiye'ye en yüksek koltuk kapasitesini sunuyoruz. Bunun yanında, 2018 yaz sezonunda, Türkiye'den Rusya ve Ortadoğu pazarına uçuş ağımızı genişletme planımız var" dedi. 

ANTALYA'YA 3 MİLYONDAN FAZLA REKOR SAYIDA KOLTUK 

“Antalya bizim evimiz" diyen Bischof, “Türkiye'ye güvenimiz tam. Bu doğrultuda 2018 yazında Antalya'ya tarifeli olarak rekor bir koltuk arzı gerçekleştiriyoruz. Avrupa'dan Antalya'ya 3 milyondan fazla koltuk arz ediyoruz. Bu çerçevede, Haziran ayı itibariyle Antalya'dan uçuşlara başlayacak 5 adet Airbus A320 uçağı kiraladık" dedi. Bu yaz sezonuyla beraber, mevcut uçuşların yanı sıra Antalya'dan 3 yeni destinasyona daha uçmaya başlayacaklarını belirten Bischof, “Brüksel, Londra ve Bükreş, Antalya'dan uçacağımız yeni hatlar olacak. Ayrıca, Alanya Gazipaşa'dan da Köln'e uçmaya başlayacağız. Bu yaz sezonunda Antalya'ya yüzde 20 kapasite artışı gerçekleştiriyoruz. Antalya'dan Avrupa'da 27 noktaya direkt tarifeli uçuş gerçekleştireceğiz" diye konuştu. 2012 yılında İzmir'i HUB (aktarma merkezi) ilan ettiklerini hatırlatan Bischof, “Her geçen gün İzmir'deki uçuş ağımızı genişletiyoruz. 2018 yaz sezonuyla beraber, İzmir'den kesinleşen yeni destinasyonumuz Fransa'da Lyon oldu. İzmir'deki pazar payımızı gün geçtikçe daha da artırıyoruz. Avrupa'daki Almanca konuşulan ülkeler Almanya, Avusturya ve İsviçre'den, İzmir'e olan pazar payımız yüzde 80 civarında. Bu yaz İzmir uçuşlarımızda da yüzde 13'lük kapasite artışımız var. İzmir'i de Avrupa'da 25 noktaya direkt tarifeli seferlerle bağlayacağız" dedi.

ANADOLU'DAN AVRUPA'YA 15 YENİ UÇUŞ


SunExpress'in 2018 yaz sezonunda Anadolu kentleri ile Avrupa arasındaki uçuş ağına 15 yeni uçuş daha eklediğini aktaran Bischof, “2018 yaz sezonunda sunduğu yeni bağlantılarla birlikte Adana, Ankara, Gaziantep, Elazığ, Konya, Kayseri, Ordu-Giresun Havalimanı, Samsun ve Trabzon olmak üzere Anadolu'nun 9 kentinden Avrupa'da 17 destinasyona direkt tarifeli uçuş gerçekleştireceğiz. Anadolu ile Avrupa arasındaki mevcut uçuşlarımıza, Ankara'dan Londra, Paris, Zürih, Amsterdam ve Köln, Gaziantep'ten Londra, Münih ve Zürih, Kayseri'den Hamburg, Münster ve Strasburg, Konya'dan Stockholm ve Düsseldorf, Samsun'dan Münih ve Elazığ'dan Hannover'i de ekliyoruz" diye konuştu. 

DİJİTALLEŞME TAM GAZ DEVAM EDİYOR 

SunExpress'in dijital satış kanallarında önde gelen bir hava yolu olmayı hedeflediğini belirten Bischof, “Geçen yıllarda dijitalleşme stratejimizin bir parçası olarak, misafirlerimizin beklentilerini karşılamak için çok önemli işler başardık. Rezervasyon sistemimizi değiştirdik, kullanıcı dostu yeni bir web sitesi yarattık. Amacımız misafirlerimize her türlü kanaldan ulaşabilmek. Bu çerçevede de geçtiğimiz günlerde başlattığımız WhatsApp hizmeti ile WhatsApp'ı kullanan ilk hava yolu olduk. Artık misafirlerimiz, her türlü soruları için bize WhatsApp aracılığı ile 7/24 ulaşabilir" dedi. 

GÖKYÜZÜNDE DÖNER VE GÖZLEME 

Bischof, daha önce misafirlerini gökyüzünde simit keyfiyle buluşturan SunExpress'in, şimdi de gökyüzünde döner ve gözleme sunmaya başladığını belirterek, “Misafirlerimizin damak tadına uygun daha geniş bir yelpazede kaliteli yiyecek ve içecek seçenekleri sunuyoruz. SunExpress için müşteri memnuniyeti, en öncelikli konulardan biridir. Müşteri memnuniyetine verdiğimiz bu önemin bir sonucu olarak da 2017 yılında 'yolcunun seçimi' olarak bilinen SkyTrax ödüllerinde dünyanın en iyi 4'üncü tatil hava yolu seçildik" dedi. Bischof, SunExpress'in genel stratejisi hakkında ise şunları söyledi: “Bütün belirsizliklere rağmen 2017, SunExpress için oldukça başarılı bir yıl oldu. 2018'de daha başarılı bir sonuç almayı amaçlıyoruz. Turizmdeki yükselişin süreceğini öngörüyoruz. Şu anda rezervasyonlar oldukça pozitif ve önceki yıla göre kapasitelerin üzerinde görünüyor. Tur operatörleri ve seyahat acenteleri, Orta Avrupa'dan Türkiye'ye olan tur paketlerinde ciddi bir canlanma bekliyor. SunExpress, Türk turizmi açısından oldukça hayati ve belirgin bir rol oynuyor. Turizm taşımacılığının önde gelen hava yolu olarak, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu çerçevede de Türk turizmini desteklemeye ve daha ileriye taşımaya devam edeceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 09:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83