Alanya'da 112 otel 'Güvenli Turizm Sertifikası' aldı

Alanya'da 112 otel 'Güvenli Turizm Sertifikası' aldı
Alanya'da dış kaynak pazarlarda hareketliliğin başlamasıyla birlikte 'Güvenli Turizm Sertifikası' alanların sayısı da arttı. Sertifikasyon programına Alanya'dan 167 otel başvuruda bulunurken, 112'si belgesini aldı.

Koronavirüs salgını ile birlikte durma noktasına gelen turizm sezonu, kaynak pazarların kapıları açmasıyla yeniden hareketlenmeye başladı. Alanya'nın en güçlü kaynak pazarı olan Rusya'nın 1 Ağustos itibarıyla Türkiye'ye dönük uçuşların başlayacağını duyurmasıyla birlikte, Alanya'da bulunan otellerde sezonu açmaya hazırlanıyor. 50 oda ve üzeri kapasitedeki tüm konaklama tesislerine Güvenli Turizm Sertifikası'nın zorunlu hale getirilmesiyle artan 'Güvenli Turizm Sertifikası' alan sayısı, şimdilerde ise hareketliliğin başlamasıyla yükselişe geçti.

112 OTEL SERTİFİKALI

15 gün önce Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı’na Alanya'da toplamda 109 tesis başvuruda bulunurken, 50'si sertifikayı alabilmişti. Dış pazarların kapılarını açacağını duyurmasıyla birlikte Alanya'da 167 otel başvuruda bulundu, 112'si belgesini aldı, 55'i ise belgelendirme sürecini bekliyor.

5 RESTORAN VE KAFE SERTİFİKA ALDI

Öte yandan Alanya'da belediye belgeli restoran, kafe ve diğer gruba giren işletmelerden de Alanya'da 12 başvuru yapıldı. 5'i sertifikasını alırken, 7'si de belgelendirme sürecine alındı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2020, 18:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83