Alanya'da 50 tesis sağlıklı turizm belgesi aldı

Alanya'da 50 tesis sağlıklı turizm belgesi aldı
Koronavirüs salgını kapsamında başlatılan Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı kapsamında, Türkiye genelinde belgeli otel sayısı 662’ye yükseldi. Bu rakam Antalya’da 194, Alanya’da ise 50 oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan, dünyadada ilk örneklerden biri olan 'Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı' ile koronavirüs sürecinde oteller, restoranlar ve kafeler, havalimanları, tur ve transfer araçları olmak üzere dört ayrı kategoride sağlık, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygunluk açısından Sağlıklı Turizm Belgesi veriliyor. Belgeler, Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı 10 yetkili firma ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan başvurular üzerine denetimler sonucunda firma ve kuruluşlara teslim ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı kapsamında, 20 Haziran itibarıyla Türkiye genelinde 1421 otelin başvuruları alındı. Bunlardan 662’sine 'Sağlıklı Turizm Belgesi' verildi. Başvuruları alınan diğer tesislerin denetim süreçleri ise devam ediyor.

ALANYA ÖNDE GİDİYOR

Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı’na Alanya’dan başvuran 109 otelden 50’si belgelendirildi, 57’sinin ise belgelendirilme süreci devam ediyor. Antalya’da sertifika programına en fazla başvuru Alanya ve Manavgat’tan geldi. Manavgat’ta da 46 tesise belgeleri verilirken, 46 tesis de belgelendirme sürecinde. Bu kapsamda Serik’te 26, Kemer’de 28, Aksu’da 10, Konyaaltı’nda 4, Muratpaşa’da 14, Antalya merkezde ise 2 otel belgelerini aldı.

ALANYA’DA SERTİFİKALANDIRILAN TESİSLER

Alanya’da Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı’na başvurarak sertifika almaya hak kazanan tesisler ise şöyle: Acar Otel, Adenya Hotel & Resort, Adin Beach Resort&Spa Hotel, Armas Green Fuğla Beach, Armas Prestige Hotel, Arsi Blue Beach Hotel, Arsi Enfi City Beach Hotel, Asia Beach Resort & Spa Hotel, Azura Deluxe Resort & Spa Otel, Bera Alanya Otel, Club Hotel Turtaş, Clup Aqua Plaza, First Class Hotel, Granada Luxury Beach, Grand Atilla Otel, Grand Kolibri Otel, Hotel Haydarpaşa Palas, Hotel Kemal Bay, İncekum Beach Resort, Insula Resort&Spa, Kaila Beach Hotel, Kleopatra Sunlight Hotel, Litore Hotel, Long Beach Resort Hotel&Spa Deluxe, Lumos Resort Hotel & Spa, May Garden Club Hotel, Mc Arancia Resort Hotel, Mirabell Otel, Mi-Sa Group İnşaat Emlak Kuyumculuk Turizm Tic.Ltd.Şti. Modern Saraylar Otel, Noxinn Club, Noxinn Deluxe, Oz Hotels Sui, Parador Oteli, Q Premium Resort Hotel, Quattro Beach Spa & Resort, Rubi Platinum Spa Resort & Suites, Saphir Hotels & Villas, Saphir Resort&Spa, Seaport, Sun Park Ocean Otel, Sunprime C-Lounge Hotel, Syedra Princess Otel, Telatiye Resort Otel, Titan Select Otel, Utopia World, Water Planet Otel Ve Aquapark, White City Resort Hotel & Spa, Wome Deluxe Hotel, Xperia Saray Beach Otel, Zen The Inn Resort Hotel. 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2020, 11:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83