Alanya'daki o otelin devir işlemi onaylanmadı

Alanya'daki o otelin devir işlemi onaylanmadı
ANEX Grubu’nun Alanya'daki Utopia World Hotel'i satın almasının üzerinden üç ay geçti ancak işlemin hala onay beklediği bildirildi

Konuyla ilgili yapılan açıklamada Rekabet Kurumu’nun işlem ile ilgili onay verdiği anımsatılarak, satış işlemi için dosyanın Cumhurbaşkanlığı makamında bekletildiği belirtiliyor. Utopia'dan Kasım ayında yapılan açıklamada "Süreç için T.C. Cumhurbaşkanlığı makamına onay için sunulmuştur" denilmişti.
Onay işleminin tamamlanmaması üzerine Utopya Turizm, konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
"Anex 19.11.2019 tarihinde Antalya İli Alanya İlçesinde bulunan Şirketimize ait Utopia World Hotel'in ATG Anex Tourism Group bünyesinde bulunan Adalı Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş.'ye satışı için gerekli izinlerin alınması sürecinde, Rekabet Kurumu ve Orman Genel Müdürlüğü'ndeki incelemenin tamamlanmış olup onay için T.C. Cumhurbaşkanlığı makamına sunulduğunu kamuoyuna duyurmuştuk. Gelinen bu süreçte, şirketimiz ile ilgili alınması gereken tüm izinler tamamlanmış olup devir için gerekli son aşama olan T.C. Cumhurbaşkanlığı onayı beklenmektedir."
Türkiye'de Selectum Hotel Belek, Asteria Belek, Fastasia Hotel Çamyuva, WOW Bodrum ve Art Hotel adlı 5 oteli bulunan Anex, Utopia World Hotel için Utopya Turizm’e toplam 35 milyon 950 bin euro ödeyecek. 2007 yılında inşa edilen ve 559 odanın yanı sıra toplamda 312 adet villa ve binayı da içinde barındıran tesis için Orman Genel Müdürlüğü nezdindeki izin işlemleri tamamlanmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 08:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83