Alanya'dan Polonya çıkarması

ALTAV, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen ve bu yıl 25’inci kez kapılarını ziyaretçilerine açan TT Warsaw Fuarı'na katılarak tanıtım faaliyetlerini sürdürdü.

Alanya'dan Polonya çıkarması

 Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Polonya'nın başkenti Varşova'da, TT Warsaw Fuarı'na katılarak, 2017 hazırlıklarını sürdürdü. Bu yıl 25’inci kez kapılarını ziyaretçilerine açan ve 3 gün sürecek TT Warsaw Fuarı'na, 30 binin üzerinde turizm profesyonelinin ve ziyaretçinin katılması bekleniyor. Polonya'da Alanya'yı ALTAV adına Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu temsil ediyor. Alanya standı, Turizm Bakanlığı'nın açtığı 250 metrekarelik stantta yer alıyor. TT Warsaw'ın ilk gününde Alanya standını birçok kişi ziyaret ederek bilgiler aldı. Polonya Turizm Bakan Yardımcısı Dawid Lasek de standı ziyaret etti.

banner111
'GAZETECİLERİ AĞIRLAYACAĞIZ'

Fuarın ilk günü hakkında değerlendirmeler yapan ALTAV Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, fuara ilginin yüksek olduğunu ancak Türkiye standını ziyaret eden misafirlerin kafasında halen Türkiye ile alakalı olarak endişeler olduğunu söyledi. Dahaoğlu, "Son 5 yıldan bu yana Alanya olarak buraya çok ciddi, dolu dolu geliyoruz. Geldiğimizde de acentalarla, gazetecilerle, forumlar düzenleyen insanlarla yani kısaca binlere, milyonlara ulaşan insanlarla görüşmeler yapmaya çalışıyoruz. Alanya'ya onları davet ediyoruz. Bugün de 2 gazeteci arkadaşla görüştük. Daha önce Alanya'ya gelen arkadaşlar bizlerin yanına tekrar geldi, standımızda ağırladık. İlerleyen süreçte onları tekrar Alanya’da ağırlayacağız" dedi.

'TANITIM ARGÜMANLARI ARTACAK'

Dahaoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bakanlık yetkilileriyle burada görüşmeler yaptık. Daha farklı tanıtım yolları için fikir alışverişinde bulunduk. Olmayan farklı yollar deneyeceğiz. Başkanımız Adem Murat Yücel'in de selamını ilettik. Türkiye olarak özelinde Alanya olarak turiste çok ihtiyacımız olduğunu, gelecek her turistin bize katkı sağlayacağını dile getirdik.

BAKAN YARDIMCISINDAN ZİYARET

Fuarda standa gelen insanların Alanya hakkında sorular sorması bizi memnun ediyor. Alanya ile ilgili tatil kararı alan insanlar ziyaret ediyor. Bu memnun edici bir şey. Yine standa Alanya'da yaşayan Lehçe konuşan bir stant görevlimiz var. Gelenlere Lehçe bilgiler veriyor. Polonya Turizm Bakan Yardımcısı Dawid Lasek de standımızı ziyaret etti. Kendisine Alanya'ya özgü hediyeler verdik ve Alanya'ya davet ettik. Kendisi daha önce Alanya'ya geldiğini ve tekrar geleceğini söyledi. Büyük tur operatörlerine gelince onlarla gelmeden görüşmüştük. Onlar ilk günün yoğun olacağını ve ikinci gün geleceklerini söylediler.

'POLONYA'DA 500 BİN KAYIP OLUŞTU'

Soru işaretleri var. Güvenlik endişeleri var ama biz bunun ne kadarını insanların kafasından kaldırabilirsek o zaman görev başlıyor. Ciddi bir kayıp var evet, bunun da en büyüğünü Polonya'da yaşadık. 500 bine yakın yolcu 2015 yılında Türkiye'yi ziyaret etmişti. 2016'da hedeflenen 800 bin yolcuydu ama bazı olumsuzluklar oluştu. Hedeflen rakama göre yaklaşık ‘500 bin ziyaretçi kaybı oluştu’ diyebiliriz. Kriz olmasa bu rakamları çok rahat yakalayabilirdik. Kimse istemezdi bu sorunları tabi ki ama bizler turizmciyiz, umutluyuz. Buranın istenilen ivmeyi kazanması için yine de çalışacağız. Alanya'ya gelmiş insanların endişesi yok ama bu sayının arttırılması gerek. Aslında terörden çok politik endişeler var. Bunlar da umarız ki aşılır. Önümüzdeki fuarlar maalesef her geçen yıl sönükleşiyor. Bu fuarda ben Alanya'dan otelci arkadaşları da görmek isterdim. Ama maalesef bırakın Alanya'yı Türkiye'den sadece 5 otel var. Bu ciddi bir sıkıntı olduğunu gösteriyor. Bu şekilde bir turizm pazarlama stratejisiyle bir yere varamayız."

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 09:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83