ALANYA ESNAFI MUTSUZ AMA ÜMİTLİ

Alanya'da turizm sezonun sonuna geldik. Alanya esnafı en kötü sezonlarından birini geçirdiklerini ancak gelecek yıldan da ümitli olduklarını söylediler.

ALANYA ESNAFI MUTSUZ AMA ÜMİTLİ
Alanya’da turizm sezonunun son günlerinin yaşandığı şu günlerde esnaf kötü geçen sezonun sıkıntısını yaşıyor. Rusya’da yaşanan ekonomik kriz, Avrupa’daki ekonomik kriz ve Türkiye’de yaşanan terör olayları gibi nedenler bu yıl turizmi bir hayli etkiledi. Yaz sezonu boyunca etkisini gösteren bu sıkıntılar Alanya’da özellikle turizme yönelik esnaflık yapan vatandaşların da belini büktü. Alanya esnafı bu yılın çok kötü geçtiğini belirtirken gelecek yıldan ise ümitli.

Esnafa sezonun nasıl geçtiğini?, Gelecek yıldan beklentileri? ve Turizm Bakanının ismini? sorduk. İşte aldığımız yanıtlar:

Rasim Kanmaz (Why Not Butik İşletmecisi)

- Sezon beklenilenin çok altında geçti. Özellikle Rusya’da yaşanan kriz nedeniyle Rus turist gelmedi. Rus turistten kalan boşluk ise Avrupa turistleri ile doldurulamadı. Geçen yıla göre yüzde 30-40 oranında bir düşüş yaşandı. Genel olarak Dünya genelinde zaten bir kriz var. Rus gelmiyorsa bunun boşluğu farklı ülkelerden gelen turistlerle doldurulabilirdi. Ayrıca Alanya’nın tanıtımının iyi yapılmadığını düşünüyorum. 

- Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl bu kadar kötüyse gelecek yıldan da çok iyi şeyler beklemek zor. Şayet 1 Kasım seçimlerinde hükümet yine kurulamazsa ve olaylar devam ederse önümüzdeki yıl bu seneyi de mumla ararız.

- Turizm bakanının adını 100 esnafa soralım bir tanesi bile bilmiyordur. Bende bilmiyorum. 

Erdoğan Damkaç (Erdoğan Giyim İşletmecisi)

- Sezon çok kötü geçti. Resmen iflas ettik.  Bunu Suruç’taki, Ankara’daki olaylara bağlıyorum. Ben de olsam şu durumda gelmezdim. Geçen sene biraz daha iyiydi yani. Geçen yıldan farkı da bu olaylar. 

- Gelecek yıldan ümitliyiz. Zaten turizmci hep ümitlidir. Bizde olan ümit dünyadaki hiçbir meslekte yoktur. Mart’ta Nisan’ı ümit ediyoruz. Nisan geliyor Mayıs’ta işler iyi olur inşallah diyoruz.

- Turizm Bakanının adını bilmiyorum. 

Yusuf Kombat (Naturel Market Çalışanı)

- Sezon hiç de beklediğimiz gibi geçmedi. Geçen yıla göre yarı yarıya bir kaybımız var. Bu durumu seçimlere bağlayabiliriz. Yaşanan olaylarda bizi sıkıntıya soktu. 

-       Gelecek yıldan beklentimiz de düşük. Bu gidişle fazla yükseleceğini sanmıyorum. Bu yıl gibi geçeceğini düşünüyorum ben.
          
-       Bakanımızın ismini bilmiyorum maalesef.

Abdil İnal (Trend Çanta İşletmecisi)

- Sezon beklediğimiz gibi geçmedi. İç ve dış olaylar turizmi etkiledi. Müşterinin kalitesi de düşük. Avrupa’da da ekonomik kriz var. Bence turizm iyi yönetilmiyor. Bir koordinasyon sorunu var. Tabi ki hepimiz birbirimize bağlıyız. Demek ki hepimizde bir sorun var. Bu yıl bu sorunlar etkilerini gösterdi bence.
 
- Turizmcinin umudu bitmez. Her sene yeni bir umut yeni bir aşkla başlarız. Seneye de inşallah diyoruz. İnşallah daha iyi olur.
 
- Turizm Bakanımızın ismini bilmiyorum. Maalesef bilmiyoruz. Bilmediğimize göre de aramızda bir kopukluk olduğunu gösteriyor bu durum. Bu yüzden de zaten turizmin iyi yönetilmediğini düşünüyorum.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2015, 17:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83