'ALANYA MİAMİ'YE BENZİYOR'

Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen turizmciler olarak uluslararası alanda tanıtım ve imaj çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

'ALANYA MİAMİ'YE BENZİYOR'

 Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) girişimleriyle, Macaristan genelinde yayınlanan 25 bin tirajlı Go Utazas seyahat dergisi yayın ekibi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da haber ve fotoğraf çalışmaları için Alanya’ya geldi. Macaristan ve Türkiye halkları arasında güçlü bir bağ bulunduğunu söyleyen ALTAV ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu, “Macaristan’da düzenlenen Uluslararası Hungexpo Turizm Fuarı’nda Alanya standı açarak tanıtım sağlamıştık. Fakat sadece uluslararası fuar tanıtımlarıyla çalışmalarımızı neticelendirmiyoruz. Gittiğimiz ülkelerin basın mensuplarını Alanya’mıza getiriyoruz. Bu kapsamda Macaristan’da yayınlanan 25 bin tirajlı Go Utazas seyahat dergisinin editörü Szilvia Szeszler ve ekibini Alanya’da ağırladık. Geçtiğimiz yıl bu pazardan 180 bin kişiyi ülkemize çektik. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen turizmciler olarak uluslararası alanda tanıtım ve imaj çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

banner111
“DARBE GİRİŞİMİ SONRASI HERŞEY NORMALE DÖNDÜ”

Alanya’da bulunduğu süre içerisinde darbe girişimine tanıklık ettiğini söyleyen Gazeteci Szeszler ise Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu, turistlerin olayları sadece kendi ülkelerindeki haber kanallarından öğrendiklerini ve kendilerine hiç birşeyin objektif olarak yansıtılmadığını, herşeyin ne mutlu ki normal akışında izlediğini söyledi. Hafta sonu sosyal sitelerde, Alanya'dan paylaşımlarda bulunarak insanların dikkatini barış ve huzura çektiğini belirtti. Türkiye’nin bir savaş ülkesi değil, turizm ülkesi olarak anılması gerektiğini dile getiren Szeszler, “Dünyanın birçok ülkesini gezdim. Alanya’yı Miami’ye çok benzetiyorum. Buna rağmen kendine özgü yapısı ve karakteristik özellikleri olan bir şehir Alanya. Kalitesi belli olan olağan üstü bir coğrafya. Çevre düzenlemesi ve ekonomik yapısı güçlü. Pastel renkli bir şehir. Sahilleri tertemiz. Alanya esnafında ve otellerde görebileceğimiz en iyi hizmeti gördük. Her gelişinizde yeni ayrıntılar keşfedeceğiniz ve daha çok seveceğiniz bir turizm şehri Alanya” dedi. Szeszler, sıradaki sayıda Alanya’ya çok daha fazla sayfa ayıracağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 12:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83