Alanya'nın gözü kongre turizminde! Uzman acenteler geldi

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, “Kongre grupları son yıllarda Alanya’yı da tercih etmeye başladı” dedi.

Alanya'nın gözü kongre turizminde! Uzman acenteler geldi

 Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Türk Havayolları (THY) işbirliğiyle şubat ayında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan turizm fuarında kurulan temaslar sonucunda kongre turizminde uzmanlaşmış 6 acente temsilcisi Alanya’ya geldi. ALTİD üyesi otellerin kongre salonlarını gezen yetkililer aynı zamanda şehir turu yaparak Alanya’yı daha iyi tanıma fırsatı buldu. Fuarların önemsiz olduğuna dair söylemlerin olduğunu belirten ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Güneş, “Fuarlar Alanya için hiçbir zaman önemini yitirmedi. ALTAV yönetimi olarak her fuarda mutlaka bir sanatçının Alanya’da klip çekmesi, sosyal medya fenomenlerinin şehrimize gelmesi ve acente gruplarının ağırlanması gibi çalışmalar için temaslarda bulunuyoruz. İşimiz iletişim. Şehrimize nereden fayda sağlarız, hangi kapıları aralayabiliriz vakıf gönüllüleri olarak sürekli çabalıyoruz” dedi. Bölge turizminin çeşitlendirilmesi anlamında yapılan çalışma sonucunda Sırbistan’ın en önemli acente temsilcilerinin Alanya’ya geldiğinin altını çizen Güneş, “Kongre turizmi uzmanı acente temsilcilerinin burada olması çabalarımızın birer meyvesidir. Alanya için ALTAV başkanımız ve Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel’in katkılarıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

banner111


‘ALANYA KONGRE SALONLARI AVANTAJ SAĞLIYOR’

Kısa olarak ifade edilen sezonun uzatılması anlamında yapılan kongre turizmi tanıtım çalışmasının Alanya için büyük önem taşıdığını söyleyen ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, “Bin 500 kişi kapasiteli kongre salonu olan turistik tesislerimiz var. Küçük-büyük demeden her pazardan misafir alma çabamız kongre turizmi alanında da kendini gösteriyor. Kongre salonlarının turistik amaçlı tesisler içerisinde yer alması hem ulaşım sorununun önüne geçiyor hem de kongre katılımcılarının aileleriyle birlikte otellerde konaklama yapmasına olanak sağlıyor. Bu da bin 500 kişilik bir kongrenin 4-5 bin civarında konukla yapılması anlamına geliyor” dedi. Hem yurt içi hem de yurt dışı kongre gruplarının özellikle son yıllarda Alanya’yı daha fazla tercih etmeye başladığını vurgulayan Başkan Sili, “Bu grupların yüksek sezon yerine düşük sezonu tercih etmesi ise doluluk oranlarımızın yıl bazında yayılmasına sebep oluyor” şeklinde açıklama yaptı.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 10:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83