Alanya sahillerinde seyyar satıcı kurnazlığı

Alanya sahillerinde görevli güvenlik personelinin saat 18:00 itibari ile mesaisi bitince, seyyar satıcıları işbaşı yapıyor.

Alanya sahillerinde seyyar satıcı kurnazlığı
Alanya plajlarının güvenliği Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) tarafından sağlanıyor. 7.5 saat esasına göre çalışan güvenlik personelinin mesaisi saat 18:00’de bitince, seyyar satıcıların sahil mesaisi başlıyor.

Saat 18:00 itibari ile plaja akın eden seyyar satıcılar tatilcileri rahatsız etmekle kalmıyor, haksız kazanç da elde ediyor. Gündüz sigortalı işlerde çalıştığı iddia edilen seyyar satıcılar,  plajlarda simit, midye, dondurma, su ve benzeri ürünleri satarak yeni bir kazanç kapısı yaratıyor. Bazı plajlarda gece alkol satanların da olduğu iddia ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda ALTİD’in yönetim kurulu toplantısında da gündeme gelen sorunla ilgili Başkan Burhan Sili soruları yanıtladı. Burhan Sili “Özel güvenlik şirketi ile anlaşmamıza göre tek vardiya çalıştırıyoruz. Günde 7.5 saat çalıştırabiliyoruz. Bu işin köklü çözümü seyyar satıcıların ortadan kaldırılması.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2018, 14:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83