Alanya TÜRSAB'dan plaka uyarısı

Alanya’da TÜRSAB yetkilileri acente sahiplerini plaka takibi konusunda uyardı.

Alanya TÜRSAB'dan plaka uyarısı

TÜRSAB ikinci başkanı Kerim Yılmaz, güvenlik açısından TÜRSAB plakalarında yapılan yenilikler hakkında bir açıklama yaptı. Yılmaz açıklamasında, “Türsab plakalarında güvenlik açısından her plakanın üzerinde ayrı bir seri numarası ve karekod bulunuyor. Acentacı meslektaşlarımızın dikkat etmesi gerekenler ve henüz plaka başvurusu yapmayanlar #Türdabalanya btk ya gelerek bilgi alabilirler, başvuru yapabilirler. Daha önceden de duyurusunu yapmış olduğumuz 2019 yılı yeni plaka uygulamasına geçilmiş olup, başvurularını yapmış olan acentalarımıza plakalar gönderilmeye başlanmıştır” dedi.

Üyelerin kendi bünyelerinde plaka takiplerini yapabilmeleri ve kötü niyetli insanlara karşı acente yetkililerinin mağdur olmaması için her plakanın ayrı bir seri numarası ve kare  kodla ile hazırlandığını belirten Yılmaz acente yetkililerinin dikkat etmesi gereken noktaları şu şekilde sıraladı:

1-Üyelerimizin kendi bünyelerinde plaka takibini sağlamak ve plakaların zayi olması durumunda kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasını engellemek adına her bir plaka ayrı bir seri numarası ve karekod ile hazırlanmıştır.

2-Plakalarınızın seri numaralarını not etmeniz ve zayi olması durumunda zayi olan plakanın seri numarasını plaka@tursab.org.trmail adresi vasıtasıyla #TÜRSAB’a bildirmeniz halinde plaka kullanıma kapatılacaktır.

3-Üyelerimizin bize bildirdiği zayi plakanın denetim sırasında tespit edilmesi durumunda plakaya el konulacak ve yasal işlem başlatılacaktır.

4-Plakanın zayi olması halinde tüm hukuki, cezai ve idari sorumluluğun seyahat acentamızın yetkililerinde bulunması kaydıyla; yeni plaka başvurusu için aynı evrak ve ücret koşullarından mesul olunacaktır.

5-Plakalarda bulunan karekodun dayanağı olan sicil bilgilerinin değişmesi halinde plaka geçersiz hale gelecek ve yenilenmeden kullanımı mevzuata aykırı olacaktır.

6-Karekod ile ilgili sistemlere yapılacak faaliyet kayıtları arasındaki uyumsuzluktan plakanın sahibi olan seyahat acentası sorumlu olacaktır.

7-Tüm acentalarımızın 2019 yılı plakalarını zamanında temin edebilmek adına, başvuru yapmayan seyahat acentalarının da en kısa sürede başvurularını yapmalarını rica ederiz. #Türsabalanya 2.başkanı kerim Yılmaz.

 

 

banner111

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2019, 13:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83