ALANYA'YA KAYAK MERKEZİ MÜJDESİ

ALTSO, Alanya-Akdağ Kış Sporları Turizm Merkezi çalışmalarına hız verdi. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in girişimleri ile Turizm Bakanlığı ile Orman Bakanlığı’ndan gelen teknik ekip çalışmalarına başladı.

ALANYA'YA KAYAK MERKEZİ MÜJDESİ

Şahin bu çalışmadaki hedeflerinin 2008 tarihli planda kayak merkezi amaçlı olarak belirlenen rekreasyon alanının kayak merkezi yatırımları ve tesislerinin yapılabilmesi için genişletilmesi olduğunu açıkladı.

banner111
Bugün yanına Turizm Bakanlığı, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nden gelen teknik ekiple birlikte Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Mevlüt Kodal’ı da alan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, turizm merkezinde incelemelerde bulundu. Söz konusu alana gelerek teknik ekiple birlikte incelemede bulunan ilk ALTSO Başkanı olan Şahin, Akdağ Kayak Merkezi olarak bilinen projeyi hayata geçirmek için üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.


“AKDAĞ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ İNŞALLAH”

AKDAĞ Kayak Merkezi’nin Alanya için tarihi öneminin olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, “Allah’ın izniyle AKDAĞ Kayak Merkezi’ni Alanya’mıza kazandıracağız. Şu anda planda bir takım değişiklikler yapmak istiyoruz. Sahayı genişleteceğiz öncelikle. Pist alanlarını ve mekanik tesislerin yapılacağı noktaları da gördük. Bakanlıktan gelen arkadaşlarla birlikte kapsamlı bir inceleme yapıyoruz. Bu süreci hızlandıracağız. Alternatif bir turizm fırsatı olan bu bölgeyi turizme açıp bölge ekonomisine katkı yapmak niyetindeyiz ” dedi.
Burdur'dan gelen Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Uysal da çok yararlı bir inceleme yaptıklarını ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ile de görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.




YIKICI: “1995 YILINDA İLAN EDİLDİ”

Bölgenin 1995 yılında turizm merkezi olarak ilan edildiğini hatırlatan Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, “Saha bilindiği gibi Milli Parklar’ın sorumluluğunda olan Yaban Hayatı sahasının da içinde. Burada bir ulaşım sorunu vardı. Biz bu ulaşım sorununu daha önce belediyeler birliği ile beraber 2013 yılında yaptığımız yolla ve Orman İşletme Müdürlüğü’müz tarafından açılan bağlantı, alternatif bir yolla çözmüştük. Yapılan 6 kilometrelik bir yol ile buranın ulaşım sorununu, en azından teknik heyete buraya rahatlıkla ulaşma imkânını sağladık. Bundan sonra da Milli Parklar’ın incelemesi akabinde biz burasının Turizm Bakanlığı’na kesin tahsis raporunu yapacağız. Ondan sonrası Turizm Bakanlığı’nın sorumluluğunda olacak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 09:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83