'Alanya'yı şifa merkezi yapabiliriz'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe "Alanya'da sıcak bir hava var, bunu sağlık turizmiyle birleştirip hem tatil hem de şifa merkezi yapabiliriz” dedi.

'Alanya'yı şifa merkezi yapabiliriz'
Alanya'da Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) tarafından düzenlenen Sağlık Turizmi çalıştayına katılan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe, Türkiye’nin Dünyada sağlıkta öncü olacak bir konumda olduğunu söyledi. 
ALSTUD öncülüğünde düzenlenen “Sağlık turizmi, turistin sağlığında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri" konulu çalıştaya Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen sağlık turizmi dernekleri temsilcilerinin yanı sıra Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Tevfik Yazan, İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Yağdır, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

‘Çözüm önerilerine akademik hale getireceğiz’

Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi ve ALSTUD Başkanı Dr. Tevfik Yazan, Alanya’da sağlık turizmi ve turist sağlığı kapsamında, sahada yaşanan sorunlar ve çözüm yollarıyla alakalı bir çalıştay gerçekleştirdiklerini söyledi. Yazan, “Bugün ALSTUD olarak Alanya'da sağlık Turizmi konusunda sahada yaşanan sorunlar ve çözüm noktasında yol haritası çizmek adına Türkiye'nin bu konudaki önemli isimlerini davet ederek sorunları aşmak için yapılması gerekenleri ve yapabileceklerimizi masaya yatırdık. Bu çalıştay sonucunda çözüm önerilerini akademik bir rapor haline getireceğiz. Gittikçe artan ve stratejik hale gelen sağlık turizmi konusunda ülkemizin imkanlarını değerlendirerek öne çıkan bir ülke haline gelmek istiyoruz. Bu noktada kamu olarak ne yapmamız gerekiyor bunu masaya yatırdık. Tüm katılımcılara da teşekkür ediyorum" dedi.


‘Dünyada sağlıkta öncü olacak bir konumdayız’

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadrettin Pençe ise "ALSTUD burada çok güzel bir iş yapıyor. Ülkemizin güçlü yönlerinden birisi de sağlık. Bu birikimi sunması ve insanların sorunlarını çözmesi için Alanya önemli bir yer. Alanya'da sıcak bir hava var, bunu sağlık turizmiyle birleştirip hem tatil hem de şifa Merkezi yapabiliriz. Çalıştayın sonuçları herkesle paylaşılacak ve daha sonra üzerinde araştırma yapılıp en iyisi bulunacak. Gerçekten çok güzel bir potansiyel var. Reklam ve tanıtım konusunda bazı eksiklikler var. Tanıtımla bu iş daha iyi yerlere gelecektir. Ülkemiz çok güzel bir konuma sahip. Toplamda 1 milyar nüfusa hitap edebilecek bir noktada. Dünyada sağlıkta öncü olacak bir konumdayız” diye konuştu.

‘Farkımız yurtdışında da fakülte açma imkanımız olması’

Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Türkiye'de ilk ve tek olduğunu belirten Pençe, “Üçüncü nesil bir üniversite, topluma ekonomiye ve sanayiye katkı sağlayacak. Farkımız yurtdışında da fakülte açma imkanımız olması. Sağlıkta kendimizi geliştirmek yurt içinde ve dışında gelişim kaydetmek istiyoruz. Yaşlı bakım teknikerleri konusunda bölümler açmak istiyoruz. Almanya'da özellikle bunu geliştirmek istiyoruz. Bu sayede de üçüncü yaş Turizmi denilen alanda insanlar yetiştirip sahaya süreceğiz. Bunu ülkemizde en iyi şekilde yapacağımızı düşünüyoruz.”

‘Sağlık turizminde çok ciddi adımları oldu’

ALTİD Başkanı Burhan Sili de “Alanya Türkiye'de her zaman turizmde öncü olmuş bir şehir. Bu noktada sağlık konusunda da yeni olmasına karşın çok ciddi adımlar atıyor. Bu Alanya'nın ve Türkiye'nin turizm çeşitliliğinin artırılması adına çok önemli bir adım. Hükümetin de destekleriyle beraber özellikle uçuş mesafesinin yakın olduğu bölgelerde doğan ciddi bir potansiyel var. Türkiye'de çevremizdeki bir çok ülkeye nazaran sağlık alanında çok üst düzey bir gelişmişliğe sahip. Bunu avantaja dönüştürerek ekonomimize ve turizmimize canlılık katacak bir çalışma. Türkiye'nin sağlık turizminde son 10 yılda çok ciddi adımları oldu. Alanya özelinde bugün deniz kum güneş üçlemesi mevcut altyapıyı karşıladığı için bu konular pek gündeme gelmedi ancak bundan sonra turizmi çeşitlendirmek ve kaynak pazarlarımızı arttırmak için önemli gördüğümüz bu projenin gelişimi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2016, 15:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83