Alanyalı turizmciler dikkat! Rusya'dan yeni haber var

Alanyalı turizmciler dikkat! Rusya'dan yeni haber var
Rus vatandaşlarının Covid-19 nedeniyle hem seyahat etmekten korktuğu hem de ekonomik sıkıntı yaşadığı belirtildi.

Rusya Tur Endüstrisi Birliği Basın Sekreteri İrina Tyurina, Covid-19 salgını nedeniyle Rus halkının seyahat etmekten korktuğunu belirtti. Rusların bir yandan a ekonomik güçlükler nedeniyle tatile para yatırmak istemediğini kaydeden İrina Tyurina, Krasnodar gibi bazı federal bölgelerde tıbbi lisansa sahip sanatoryumların yakında açılacağını ve buralarda yüzde 50 doluluk beklediklerini kaydetti.

TürkRus'un Moskovskiy Komsomolets'ten aktardığı habere göre Tyurina, "Bu yaz Yunanistan ve Türkiye'de tatil yapmak hayali mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Farklı ülkeler türlü türlü vaatlerde bulunabilir, ama Rusya'nın sınırları kapalı ve 'Rusya'da tatil yapın' diyen en yetkili ağızların yaptığı açıklamalara bakılırsa, yakın gelecekte de açılmayacak. Yetkililerin daha açık konuşmasını isterdik doğrusu, bu bir tavsiye mi, yoksa sadece ve sadece iç turizme izin verileceği yönünde bir ima mı?"

Tyurina buna rağmen iç turizmde de büyük bir hareket beklemiyor. Buna göre, insanlar genellikle yaşadıkları yerlerde tatil yapmayı tercih edecek. Öte yandan, örneğin Soçi'ye uçakların nasıl uçacağı da belirsizliğini koruyor.

İrina Tyurina geriye bir tek arabayla seyahat etme seçeneceğinin kaldığı, bunda da yerel yönetimlerin arabalı turistleri nasıl karşılayacağı konusunda soru işaretleri bulunduğunu belirtiyor. 

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2020, 10:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83