Alanyalı turizmciye Rusya'dan kötü haber

Alanyalı turizmciye Rusya'dan kötü haber
Uçuş yasağını ve yabancı ülke vatandaşlarının ülkeye girişini 15 Temmuz'da kaldırması beklen Rusya, yasağı 1 Ağustos'a kadar uzattı.
Rusya resmi sivil havacılık kurumu Rosvaitsa, koronavirüs salgını nedeniyle yasağı uzatma kararı aldığını açıkladı. Daha önce kurumun kendisi Rusya hükümetine, yasağın 15 Temmuz'da kaldırılması önerisinde bulunmuştu.

TürkRus'ta yer alan habere göre, bu sinyal üzerine başta THY olmak üzere, uluslararası havayolu şirketleri Rusya'ya tarifeli seferlere 15 Temmuz'da başlama hazırlığı yapıyordu.

Rosvaitsia tarafından havaalanlarına ve havayolu şirketlerine resmi bir telgraf yollayarak yasağın uzatıldığı resmen bildirildi.

Yazıda, "31 Temmuz 2020 saat 23.59'a kadar Rusya Federasyonu'na yabancı ülke vatandaşlarının giriş yasağı devam edecek" denildi.

Kimler kapsam dışı?

RBK'ya konuşan bir S7 Havayolları yetkilisi, "Yasak şimdilik 31 Temmuz akşamına kadar devam edecek. Bu karar Rusya vatandaşlarının ülkeden ayrılmalarıyla ilgil değil. Çifte vatandaşlığı ya da bir başka ülkede oturma izni olanlar, ya da tedavi ve veya iş durumu nedeniyle istisnai vizesi olanlar Rusya'dan çıkabilecek" dedi.

26 Haziran'da Rusya Ulaştırma Bakanı Yevgeni Ditrih, "Yurt içinde havayolu taşımacılığının artık güvenli olduğuna kanaat getirirsek, yurt dışı uçuşlarına da izin vereceğiz. Ama şu an buna hazır olmadığımızı düşünüyorum" demişti. Ditrih, Türkiye'ye seferlerin 15 Temmuz'da başlayabileceği haberlerini de yalanlamış ve "Türkiye'den teklifi aldık, not ettik, değerlendiriyoruz" demişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, "Sınırlar ne zaman aşılacak?" sorusuna, "Bilmiyorum" karşılığını vermişti. 

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2020, 12:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83