Alanyalı turizmciyi sevindirecek haber Rusya'dan geldi

Alanyalı turizmciyi sevindirecek haber Rusya'dan geldi
Rusya Federasyonu'nda uluslararası uçuşlara ne zaman izin verileceği ve ilk uçuşların hangi ülkelere yapılacağı belli oldu.

15 Temmuz, 15 ülke

RBC'nin aktardığına göre Rusya Federasyonu ilk etapta Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 15 ülkeye uçuş izni verecek. Uçuşların başlayacağı tarihin ise 15 Temmuz olduğu belirtildi.

RBC'nin ülkenin önde gelen hava yolu şirketlerinden birinin yöneticisine dayandırdığı habere göre, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsia), Tüketici Haklarını ve İnsan Sağlığını Koruma Federal Servis'e (Rospotrebnadzor), 15 Temmuz'da uluslararası uçuşların başlamasını önerdi.

Ülkelerle mutabakat sağlanacak

Federal Hava Taşımacılığı Ajansı'nın sunduğu önergede, ilk uçuşların 15 Temmuz'da, Türkiye, AB ülkeleri, Çin ve Güney Kore'ye yapılması planlanıyor. Haberde, söz konusu uçuşların başlayabilmesi için karşı taraf ülkeyle mutabakat sağlanması gerektiği hatırlatıldı.

Aynı haberi TASS da geçti

Benzer bir haber ülkenin resmi haber TASS tarafından da geçildi. Rusya Federal Havacılık Ajansı'nın ülkenin önde gelen hava yolu şirketleri ile yaptığı toplantıda önerinin şekillendiğini yazan TASS, Rusya'nın aldığı kararın Başbakan Mikhail Mişustin'in, uluslararası uçuşların başlaması için bir komisyon oluşturmasının hemen ardından geldiğine dikkat çekti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2020, 08:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83