Alanya'yı temsil edecekler

Dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan ve turizmcilerin heyecanla beklediği ITB Berlin, bugün kapılarını açıyor.

Alanya'yı temsil edecekler
Turizmde 2018'i 'Avrupa yılı' ilan eden Antalya, dünyanın en önemli fuarlarından ITB Berlin'e, 6 Mart günü 189'ar kişilik 4 özel uçak ve 800'e yakın turizmciyle çıkarma yapıyor. Antalya, ITB Berlin'de 1000 metrekarelik stantta, tüm turizm yönleriyle tanıtılacak. Dünya turizm sektörünün önemli unsurları arasında gösterilen ITB Berlin Turizm Fuarı, bugün kapılarını açarak 11 Mart'ta son bulacak. Hem Antalya'nın hem de Türkiye'nin Rusya ile birlikte en önemli iki pazarından Almanya'dan son 2 yıldır yüzde 50'ye yakın orandaki düşüşün, bu yıl 2015 seviyelerine yükselmesi umut ediliyor. Türkiye'nin en çok turist ağırlayan kenti Antalya, bu yıl erken rezervasyon taleplerine de yansıyan Alman pazarındaki yüzde 50- 70'lere varan orandaki artışın verdiği moralle sektör açısından büyük önem taşıyan ITB Berlin Fuarı'na çıkarma yapıyor. 

ÇAVUŞOĞLU VE KURTULMUŞ DA OLACAK

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in yanı sıra sektörün tüm sivil toplum örgütleri temsilcileri bu fuarda olacak.

ÖZEL 4 UÇAK

Antalya'dan ITB Berlin Turizm Fuarı'na katılacaklar için geçen yıllarda 2 olan uçak sayısı, bu yıl 4'e çıkarıldı. Corendon Havayolları'na ait 2, SunExpress Havayolları'na ait 2 olmak üzere toplamda 189'ar kişilik 4 özel uçak kaldırılıyor. Antalya Havalimanı'ndan 6 Mart Salı günü Berlin'e hareket edecek özel uçakların yanı sıra diğer uçuşlarla Berlin'e gidecek turizmciler ile birlikte Antalya'dan 800'e yakın kişinin fuara katılımı bekleniyor.

ALANYA'DA YERİNİ ALACAK

Alanya'dan da Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Alanya tanıtımı için ITB Berlin'de yerini alacak. Ekonomik açıdan önemli ve sezonun tespitinin yapılacağı fuarda, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile ALTİD Başkanı Burhan Sili de bulunacak. 

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 10:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83