Alkol yasağıyla ilgili kim ne dedi?

Antalya genelinde açık alanlarda alkol tüketiminin yasaklanmasına dair Valilik ve Emniye kararı sonrası gözler turizm camiasına çevrimişti.

Alkol yasağıyla ilgili kim ne dedi?
Antalya Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğünün aldığı ortak kararla açık alanlarda içki içilmesinin yasaklanması ciddi tartışma ve tepkileri de beraberinde getirdi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve kentin diğer önde gelen simaları, yasakları Hürriyet muhabiri Salim Uzun'a değerlendirdi.

TÜREL: UYGULAMA DOĞRU OLARAK KABUL EDİLMELİ

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri duyuru ile ilgili algı hatası yapıldığını öne sürerken, Belediye Başkanı Menderes Türel, duyuru ile ilgili araştırma yapmadığını ancak uygulamanın doğru olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade etti. Türel, Antalya'da daha önce içki içilen ancak şimdi içilemeyen bir yer olmadığını söyledi.

ÜMİT UYSAL: TOLUMDA BÖLÜNMEYE YOL AÇAR

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise bunun gerçekçi bir ygulama olmadığını söyledi. Turizm kentinde piknik alanında içki içilmesinin yasaklanmasını doğru bulmadığını kaydeden Uysal, ''Rahatsız edici ifadesini kime göre hangi olaya göre yorumlayacağız? Bu açıkça toplumda bölünmelere yol açar.'' yorumunda bulundu.

ANTALYA BAROSU: DAVA AÇACAĞIZ

Uygulama ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını bildiren Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Hazırlıklara başladık. Yönetim kurulumuz konuyu görüşüyor. Bu açıklamanın hemen referandum sonrasında yayımlanması da dikkat çekici. Bu duyuru açıkça topluma, özgürlüklere müdahaledir. Uygulama ile ilgili dava açacağız” dedi.

MUHİTTİN BÖCEK: TURİZMCİ ZATEN ZOR DURUMDA

Antalya’da uygulanacak yasaklamalarla ilgili çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Daha önce de bir takım yasaklamalar vardı. Ancak yeni kısıtlamalar getirilirken çok dikkatli olunmalı. Çünkü burası Türk turizminin gözbebeği. Zaten turizimci zor durumda. Bir de böyle gündemlerin oluşması gerçekten sıkıntı yaratabilir” diye konuştu. 

BUDAK: VALİ BEYLE GÖRÜŞECEĞİM

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruyu yorumlayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Davut Çetin, “Duyurunun içeriği ile ilgili net bir bilgi alamadık. Sayın Antalya Valimizle bu konuyu görüşeceğiz. Elbette ki bu tür gündemler Türk turizmine zarar veriyor. Bu duyuru turizm rakiplerimiz tarafından yabancı gazetelerde sayfa sayfa yayımlanabiliyor. Biz de konuyu inceliyoruz. Bu yeni bir uygulama mı, neler değişecek, nasıl bir süreç izlenecek bakacağız” dedi.

AYIK: AVRUPA’YA ANLATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından yayımlanan içki yasağı duyurusu ile ilgili Hürriyet muhabirine konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, “Bu konuyla ilgili bazı kısıtlamaların olduğunu biliyoruz. Zaten birçok Avrupa ülkesinde de bu uygulama var. Ancak neden tekrar bu konu gündeme getirildi ona bakıyoruz. Ben Antalya Valimizle de bu konuyu görüşeceğim. Avrupa’dan çok sayıda telefon aldık yasak tartışmasını bize soruyorlar biz de anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

VALİLİK DE AÇIKLAMA YAPTI

Antalya Valiliği, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün “Antalya’da çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesi valilik kararı İle yasaklandı” şeklindeki duyurusu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle dendi: “Basında ve sosyal medyada Antalya Valiliğinin bir kararı ile ilgili olarak yoğun bir şekilde haber ve paylaşımların yapıldığı görülmüştür. Bahse konu kararın şehrimizde alkol tüketilen (Otel, Bar, Restoran, Pub, turizm belgeli tesisler vb…) mekânlara yönelik hiçbir düzenleme içermemesine rağmen, “Antalya’da turizmi bitirecek karar”, “Alkol içmeyi yasaklayan karar”, “özgürlükleri kısıtlayan karar” gibi manipüle edici ve gerçeği yansıtmayan haberler yapılmıştır.

Haberde de belirtildiği üzere, söz konusu karar, şehrimizde huzur ve güvenliği ile kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçun aydınlatılması amacıyla alınmıştır. Valilik Kararı, kentimizde yaşayan insanların ve bölgemize tatil amaçlı gelen yabancı ve yerli turistlerin rahatsız edilmeyeceği, kentin tarihi ve doğal güzellikleri ile kent mobilyalarının korunacağı, halkın halkımızın huzur ve güven içerisinde gündelik yaşamını sürdürebileceği bir ortamın tesis edilmesini amaçlamaktadır.

Herkes bilmelidir ki, ülkemiz turizminin başkenti olan Antalyamız başta olmak üzere, dünyanın her yerinde turistler, kendisinin ve bulunduğu çevrenin rahatsız edici olmamasını ve güvenli olmasını ister. Bu güzel kentin ülkemiz adına üstlendiği misyonun, turizm açısından taşıdığı önemin ve diğer hassasiyetlerin farkında olan ve bunun gereğini yerine getiren bir yönetim anlayışı çerçevesinde ve tamamen mevcut yasalardaki düzenlemeler ışığında alınan bahse konu kararın, bir yasaklama değil, aksine insanlarımızın rahatsız edilmeyecekleri bir ortamda ve özgürce yaşamalarını sağlamayı hedeflediğini tekraren vurgulamak isteriz.

Ayrıca, kararda her şeyin açık ve net olmasına rağmen ‘Antalya’da turizmi bitirecek karar’, ‘Alkol içmeyi yasaklayan karar’ gibi başlıklarla haberleştirilmesini, habercilik etiği açısından doğru bulmadığımızı ifade ederiz.”

BUDAK: BURASI SUUDİ ARABİSTAN DEĞİL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Valiliği’nin açık alanlarda alkollü içecek içilmesine yasak getirmesi kararına tepki göstererek, “Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı ve turizmin başkenti Antalya’da alkol yasağı aymazlıktır. Antalya Suudi Arabistan’ın değil, Türkiye’nin bir kenti. Bu karar kabul edilemez. 16 Nisan’da güçlü bir ‘Hayır’ diyen Antalya cezalandırılmak isteniyor, Antalya bitirilmek isteniyor” dedi. Yasaklarla suçun önleneceği tezinin de doğru olmadığını kaydeden Budak, “Antalya’da, gasp, hırsızlık, adam öldürme, cinsel saldırı ya da ihaleye fesat karıştırma gibi suçların hangisi açık alanlarda içki içilirken yaşanmış. Bunların sayısı ne? Bu yasağın geçerliliği yok. Çerçevesi muğlak ve yaşam tarzına müdahale içeren yasak derhal geri çekilmelidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 14:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83