Alman turistin Türkiye stratejisi belli oldu

Alman turistin Türkiye stratejisi belli oldu
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'ye uçuşların ne zaman başlayacağı ile ilgili net tarih vermezken, Türkiye'deki gidişata göre karar vereceklerini söyledi.

15 Haziran'dan itibaren Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra İngiltere, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'ye uçuş yasağını kaldırmaya hazırlanan Almanya, Türkiye uçuşları konusunda net bir tarih vermiyor.

Çalışmalar Türkiye'yi de kapsıyor

Türkiye dahil diğer uçuşlar için de çalışmaların devam ettiğini belirten Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, kararın Türkiye’deki koşullara bağlı olacağını vurguladı. AB dışındaki üçüncü ülkelerle de uçuşların yeniden başlaması için uğraştıklarını kaydeden Maas, söz konusu çalışmaların Türkiye’yi de kapsadığını belirtti.

Türkiye'deki önlemlere ve enfeksiyon sayılarına bakılacak

Uçuş yasaklarının kaldırılması kararının Türkiye’deki koşullarla ilintili olduğunu ifade eden Maas, Türkiye'deki plajlarda ve otellerde koronavirüse karşı uygulanan kurallara, enfeksiyon sayılarına bakacaklarını söyledi. Türkiye'de çok sıkı önlemler alındığını belirten Maas, Türk tarafıyla seyahat konusunda görüşmelerde bulunacaklarını aktardı. 

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2020, 12:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83