Almanya'da yaz satışlarında durgunluk, kış satışlarında patlama

Almanya seyahat pazarında kış satışlarında patlama yaşanırken, yaz sezonuna dönük satışlarda durgunluk başladığı açıklandı.

Almanya'da yaz satışlarında durgunluk, kış satışlarında patlama
GfK tarafından 1500 Alman seyahat acentesi ile yapılan araştırmaya göre, mayıs ayında Alman acentelerin satışları toplamda yüzde 4 oranında artış gösterirdi. Nisan ayında satışlar yüzde 8 oranında gerilemişti. 

YAZ SATIŞLARINDA DURGUNLUK

Son birkaç ayda artış gösteren yaz satışları mayıs ayında geçtiğimiz yılla aynı seviyelerde kalarak durgunlaşırken, 2017 yılının başından itibaren yaz sezonuna dönük satışlarda yaşanan toplam artış yüzde 3’te kaldı. 

Temmuz ayına dönük tatil satışları yüzde 4.6, eylül ayına dönük tatil satışları yüzde 8.8 oranında artarken, ağustos talebinde yüzde 3.2’lik düşüş yaşandığı görüldü. Mayıs ayı satışları geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 13.8 oranında düşerken, haziran satışlarında ise yüzde 20.6’lık artış görüldü. Bu durumda ülkenin bazı bölgelerinde bahar tatillerinin bu yıl daha geç yapılmasının etkili olduğu belirtiliyor. 

KIŞ SATIŞLARINDA PATLAMA

Öte yandan, Alman seyahatçilerin 2017-18 kış sezonuna dönük talebinde ise patlama olduğu belirtiliyor. Buna göre, kış sezonuna dönük satışlardan elde edilen gelirler geçtiğimiz yılın mayıs ayına göre yüzde 21 oranında artmış durumda. Kış satışlarının mayıs ayında yapılan toplam satışların 4’te 1’ini oluşturduğu görülüyor. 

Bu artıştaki kilit faktörün, tur operatörlerinin kış programlarını resmen duyurmadan önce acenteler aracılığıyla normalden daha erken bir şekilde satışa çıkarması olduğu ifade ediliyor.

ACENTELERİN YÜZDE 40’I ‘SATIŞLAR ARTAR’ DİYOR

Alman iş ve turizm dergisi fvw tarafından yapılan aylık ‘Satış iklimi araştırması’na göre, durgun geçen 2016 yılının ardından 2017 yılında yaşanan artış acentelerin yüzünü güldürüyor. Araştırmaya katılan acentelerin yüzde 40’ı önümüzdeki 6 ayda talebin artacağını düşünürken, bu oranın geçtiğimiz aydan yüzde 10 daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2017, 13:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83