Almanya'nın turist kararına Alanyalı turizmci ne diyor?

Almanya'nın turist kararına Alanyalı turizmci ne diyor?
ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, Almanya’nın açıkladığı listede Türkiye’nin olmamasının kendilerini şaşırtmadığını söyledi.

Alanya Turizm Tanırma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cimrin, Almanya’nın seyahat yasağını kaldırdığı listede Türkiye’nin olmamasının şaşırtıcı olmadığını söyledi. Cimrin, açıklamasında “Almanya 15 Haziran itibariyle seyahat kısıdını kaldıracağı ülkelerin listesini açıkladı. Listede Türkiye yok. Listedeki ülkelerin 26 tanesi AB üyesi, diğerleri de bir şekilde AB ile ilintili; İngiltere AB’den çıktı, Norveç, İzlanda, İsviçre ve Lichtenstein Schengen ülkeleri. Özetle dünya seyahat endüstrisinin en önemli kaynak pazarlarından Almanya kısıtlamayı ilk etapta AB içinde kaldırıyor. Türkiye’nin bu ilk açıklanan listede yer almayışına şaşırmış olanlara şaşırdığımızı söylemek zorundayız. Bunun sinyalleri önceden verilmişti. TUI CEO’su Friedrich Joussen geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda AB içinde olmak üzere tatil planlamalarının yapılabilmesi için çalışmaların başlaması gerektiğini tavsiye etmişti. Birçok AB lideri de vatandaşlarına kendi ülkeleri içinde seyahat etmelerinin yerinde olacağına benzer demeçler verdiler. Almanya’nın açıkladığı listenin siyasi olduğu konuşuluyor, kısmen doğru, siyasetin temelinde de ekonomi yatıyor. Avrupa Birliği’nin bu yaklaşımı bizim için hoş olmasa da gayet anlaşılır. Adı üstünde ‘birlik’. Önce kendilerini düşünmelerinden ya da en azından öyle görünmek istemelerinden daha doğal bir şey olamaz. Aklımıza ilk gelen atasözü ‘Önce can sonra canan’. Uçakta bile anonslarda söylemiyorlar mı? ‘Kabin basıncının düşmesi durumunda oksijen maskesini önce kendinize sonra çocuğunuza takınız!’ Biz olaya kendi açımızdan bakmaya devam edelim.” ifadelerini kullandı.

“AVANTAJLI DURUMA GEÇEBİLİRİZ”

Cimrin açıklamasının devamında ise şu şekilde konuştu: “Şöyle de düşünebiliriz, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın farkındalık yaratmak ve Türk otellerindeki standartları belirlemek üzere oluşturduğu ve liste olarak tur operatörlerine ve ilgili ülkelere ilan edeceği ‘Sağlıklı Turizm Sertifikası’nı almayı hak eden oteller listesinin benzerini Almanya, vatandaşlarının gidebileceği ülkeler ve buralarda alınan önlemler ve uygulamalar şeklinde planlamış. Böylelikle Almanlar ülkelerin durumuna göre nereye seyahat edeceklerine daha kolay karar verebilecekler. Tabii ki Almanya’nın istediği kriterlere en çok uyan ülkeler avantajlı konuma geçecek. Bizler de en azından turistik destinasyonlar olarak en az AB üyesi rakiplerimiz kadar hazırlanmak zorundayız. Bu hazırlık aşaması ve uygulamalar topyekûn düzenlemeler gerektiriyor ve turizm yapmak istiyorsak bunlar kaçınılmaz. Örneğin maskeyi yüzümüze takıp ağzımızı ve burnumuzu açıkta bırakıp kendimizi kandırmakla sürdüremeyeceğimiz bir durum. Almanya ve diğer ülkeler hiçbir vatandaşının hasta olarak tatilden dönmesini istemiyor. Ne yazık ki böylesi bir risk o ülke ile sınırların tekrar kapatılmasına yol açacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2020, 08:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner97

banner82

banner83